Aabybro

4 grupper anbefales at fortsætte med vaccination

Sundhedsstyrelsen lukker ned for invitation til det store vaccinationsprogram mod Covid-19.
Men fire grupper af særligt udsatte borgere opfodres til at fortsat at blive vaccineret, og Region Nordjylland er fortsat klar med vacciner og tider til at få et stik.

Særligt udsatte grupper
Sundhedsstyrelsen holder pause med at invitere den brede befolkning til vaccination mod Covid-19.
Det betyder dog ikke, at det er slut med at anbefale vaccination til alle. Især fire grupper kan være i risiko for at få et alvorligt sygdomsforløb, hvis de smittes med corona:

  • Uvaccinerede personer i risiko for alvorligt forløb. Særligt personer over 40 år, anbefales fortsat første stik
  • Uvaccinerede gravide fra 1. trimester
  • Alle personer, som har et igangværende vaccinationsforløb, anbefales at færdiggøre forløbet (2. stik under 18 år, 3. stik over 18 år)
  • Personer med svært nedsat immunforsvar anbefales et 4. stik – ordineres af behandlende læge

– Det er vigtig viden at få ud til de grupper, hvor risikoen er størst ved corona-smitte, at de fortsat kan blive vaccineret. Her i Nordjylland er det stadig muligt på de regionale vaccinationscentre og også på enkelte apoteker og praktiserende læger, siger chefkonsulent Anders Cinicola, Sundhedsplanlægningen i Region Nordjylland.
Vaccinationsprogrammet mod Covid-19 tog sin start 27. december 2020. På landsplan har flere end 4,8 millioner borgere taget imod tilbuddet om vaccination, og af dem har over 3,6 millioner fået 3. stik. Vaccinationstilslutningen er med andre ord ganske stor. Samtidig har mange danskere været smittet, efter at omikron-varianten blev den dominerende.
Den samlede immunitet i befolkningen er derfor høj.

Bredt tilbud i regionen
Sundhedsstyrelsen lukker ned for nye invitationer til vaccinationsprogrammet 15. maj, men hjemmesiden: vacciner.dk kører videre, og her kan man gå ind og bestille tid til vaccination forskellige steder i Region Nordjylland.
På Region Nordjyllands: hjemmeside findes en oversigt over de steder, hvor der foretages vaccination. Hjemmesiden bliver løbende opdateret.
– Selv om invitation til vaccination sættes på pause, vil man altså stadig kunne blive vaccineret hen over foråret og sommeren, og nordjyderne vil ikke opleve den store ændring i den måde, vores tilbud fungerer på. I forvejen har vi tilpasset kapaciteten i forhold til behovet, så der er færre vaccinationssteder, åbningsdage og kortere åbningstid, men vi opretholder et bredt vaccinationstilbud i regionen, siger chefkonsulent Anders Cinicola, Region Nordjylland.

Tilbage til efteråret
Sundhedsstyrelsen forventer, at vaccinationsprogrammet med automatisk invitation kommer op at køre igen i efteråret, men på nuværende tidspunkt er det ikke muligt at sige, hvem og hvornår, der skal vaccineres.

Læs om fantastiske oplevelser og events