Aabybro

Aabybro IF i monster-svær pulje

Men en kliché kan man med rette kalde Aabybro IFs pulje i efterårssæsonen for ”Dødens Pulje”.
Den er nemlig spækket med gode hold i serie 1-kredsen, og for træner Claus Thomasen er en placering uden for de to direkte nedrykningspladser samt 3. sidstepladsen, der skal spille om at undgå nedrykning, også det primære mål.
– Det er en meget hård pulje. Vi skal hurtigst muligt skrabe så mange point sammen, at vi kommer væk fra nedrykning, lægger han ikke skjul på.

Mange kendte navne
Aabybro IF er blandt andet i pulje med nedrykkerne Jetsmark IF, som er blevet forstærket af de tidligere divisionsspillere, Simon Jensen, Anders Rosengren og Søren V. Pedersen, ligesom der i hvert fald lejlighedsvis kan forventes reserver fra Jammerbugt FCs 1. divisionshold på holdkortet.
Dog hjælper både Simon Jensen og Søren V. Pedersen 1. divisionsholdet Jammerbugt FC i august måneds kampe.
En anden tidligere divisionsspiler fra Jammerbugt FC, Viktor Ahlmann, bliver også modstander for Aabybro IF, når de møder RKG Klarup.
Desuden er Aalborg Frejas og Aalborg KFUMs 1. hold med i puljen, hvor Brønderslev i foråret viste sine kvaliteter i oprykningskampen, mens en anden genganger, Sulsted IF, altid er svære at spille imod, siger Claus Thomasen.
Åbningskampen for Aabybro IF bliver ude mod en oprykker, Flauenskjold IF, lørdag 14. august.
– Jeg kender ikke så meget til dem udover, at de har angriberne Christian Kjeldsen på holdet. Han har tidligere spillet i Danmarksserien for Nørresundby fB.

Bredere trup
Førsteholdstruppen har sagt farvel til Alex Hedegaard, der med bopæl i Nibe og hensyn til familie og job ikke kunne tiden til at slå til.
Tilgengæld er Christian Lønstrup samt Daniel Kirch igen klar til 1. holdet efter skader, ligesom målmand Nikolaj Iversen også er med.
Dermed har truppen fået en større bredde.
– Men det skulle den også helst gerne. Den var meget smal i foråret, siger Claus Thomasen.

Tidlig opstart
De foreløbige træningskampe har givet en sejr på 3-1 over RKG Klarup og et nederlag på samme cifre mod St. Restrup samt et nederlag på 1-2 mod Frederikshavn fI fra Jyllandsserien efter en rigtig fin indsats.
Dog har truppen har været svingende på grund af den meget tidlige opstart.
– Egentlig skulle vi spille første turneringskamp lørdag 7. august, men vi har flyttet den en uge.
– Den her tidlige opstart er en stor udfordring. I uge 30 var 7 spillere på ferie, i uge 31 var 6 spillere væk, og i uge 32 kommer vi til at mangle 5 spillere. Så det bliver en sæson, hvor vi kommer til at spille os i form, og det bliver en meget hård sæson, siger Claus Thomasen.

Serie 1, pulje 6:

  • Brønderslev IF
  • Flauenskjold IF
  • Jetsmark IF
  • RKG Klarup
  • Sulsted IF
  • Aabybro IF
  • Aalborg Freja
  • Aalborg KFUM

Læs om fantastiske oplevelser og events