Blokhus Medier_logo-01
Aabybro

Allan Olsen med koncert først i Nørhalne så på Gjøl

Troubadouren opsøger udelukkende de små steder på turneen

– I går var det i en propfuld Nørhalne Forsamlingshus, og i aften fredag 7. februar er det i forsamlingshuset på Gjøl, at Allan Olsen giver en af sine akustiske og meget indlevende koncerter.

Allan Olsen er på turne. Foto: Vores Jammerbugt

Kun de små steder
Sangskriveren og troubadouren er nemlig draget på landsdækkende turne til udelukkende de små steder og optræder kun i forsamlingshuse.
49 af slagsen.
– Det er der flere grunde til. Jeg kommer til steder, hvor jeg aldrig har været før og ser noget nyt og møder nye mennesker. Jeg vil gere opleve noget nyt hele livet, fortæller han.

Det nyrenoverede forsamlingshus var fyldt. Foto: Vores Jammerbugt

At overleve på trods
– En anden grund er, at man siden kommunalreformen i 2007 har gjort alt, hvad man kan for at nedlægge den del af Danmark. Flere end 1000 institutioner og 500 skoler er lukket. Jeg vil gerne se, hvordan det går de små steder, understreger Allan Olsen.
– Og jeg oplever en masse engagement og vilje til at overleve på trods. Det er fascinerende og fantastisk. Og ingen af stederne har været træls eller intetsigende. Tværtimod.

Allan Olsen med sine guitarer. Foto: Vores Jammerbugt

Man støtter op
– Jeg bor selv i en storby med mange tilbud, og hvis man ikke lige når hen og får set noget, så gør det ikke noget. Det kommer nok igen. Det sker ikke i de små steder. Og derfor kommer der 2-300 af byens 3-400 mennesker, når der bliver sat noget op i forsamlingshuset. Man støtter op i de små nærmiljøer – meget mere end tidligere, mener han.

Klar til koncert. Foto: Vores Jammerbugt


Næste gang Allan Olsen spiller på et af de små steder i Jammerbugt er 1. oktober hos Spillestedet Blokhus.

På scenen i Nørhalne Forsamlingshus. Foto: Vores Jammerbugt

Læs om fantastiske oplevelser og events