Fjerritslev

Antallet af voksenlærlinge stiger mest i Jammerbugt

De er en af løsningerne på mangel på faglært arbejdskraft

I en tid, hvor virksomheder efterlyser faglært arbejdskraft, kan voksenlærlinge være vejen frem. De nordjyske kommuner har oplevet en markant stigning i antallet af voksenlærlinge. Størst er den i Jammerbugt Kommune, hvor der er over 82 procent flere voksenlærlinge i januar 2020 end for et år siden.
Tallet for Nordjylland er på 16,6 procent, og der er 6,4 procents stigning på landsplan.

Det er super nemt
– Over for virksomhederne slår vi et slag på, at det faktisk er super nemt at lave en uddannelsesaftale med en voksenlærling, og at de får et tilskud til lønnen i praktikperioden. Vi oplever fortsat, at nogle virksomheder tror det er enormt besværligt, og det gør vi meget for at oplyse dem om, at det netop ikke er, fortæller virksomhedskonsulent Martin Østergaard.
Virksomhederne skal blot kontakte Virksomhedsservice i Jobcenter Jammerbugt, som hjælper og guider dem igennem hele processen. Ligesom de gerne hjælper med at finde egnede kandidater.

Får fagets mindsteløn
Som voksenlærling har borgere over 25 år, der enten ingen uddannelse har, eller som ønsker at skifte arbejdsspor, fortsat en mulighed for at uddanne sig.
De får en løn, der svarer til fagets mindsteløn, så hverdagen kan hænge sammen, og uddannelsen er målrettet arbejdsmarkedet, så der er gode udsigter for fast arbejde efterfølgende.

Krav til voksenlærlingen:

  • Du er over 25 år
  • Du er ufaglært eller
  • Du er faglært og har været ledig i seks måneder eller
  • Du er ledig faglært og har en forældet uddannelse, som ikke er blevet brugt i fem år

– Voksenlæreordningen tilgodeser både muligheden for at uddanne sig og virksomhedernes behov for faguddannet arbejdskraft. Det har Jobcenter Jammerbugt været gode til at omsætte. De kommende år bliver efterspørgslen efter kvalificeret arbejdskraft ikke mindre. Vi vil derfor fortsætte den positive udvikling og massive indsats i årene fremover, forklarer formand for beskæftigelsesudvalget i Jammerbugt Kommune, Morten Klessen (S).

Læs om fantastiske oplevelser og events