Fjerritslev

Arbejdsgruppen “Læger til Fjerritslev” genoplives

Hasse Vernerfelt og Merethe Mørch fra den nyetablerede Fjerritslev Borgerforening samt det lokale medlem af kommunalbestyrelsen, Ulla Flintholm, har taget initiativ til at genoprette arbejdsgruppen, Læger til Fjerritslev.
Der er flere årsager til, at de nu forsøger at genoplive gruppen. Den vigtigste grund er den fortsatte mangel på læger i Fjerritslev. 
– Vi hører rigtigt meget, at der ikke er læger nok til at imødekomme efterspørgslen på at få en tid. V hører rigtigt meget, at de få læger, der er, er skiftende læger, der ikke kender patienterne. Vi ønsker at arbejde for at tiltrække nye faste læger, siger de tre initiativtagere.

Klar til dialog
Det vil de gøre ved at stille sig til rådighed for at skabe lokale kontakter ved at fremvise området og områdets mange tilbud, hvis der igen holdes et “åbent hus” for nye læger.
Man vil også gerne invitere flere ind i gruppen og kontakte dem, der var med i den tidligere gruppe. 
– Men vi har også et ønske om at gå i dialog med både Jammerbugt Kommune, Region Nordjylland og Alles Lægehus. Det er vores opfattelse, at det er ekstra svært at drive lægepraksis, når den læge, der ejer ydernumrene ikke selv er i klinikken, og i dialogen med Regionen ønsker vi netop også at gøre opmærksom på det problematiske i at have Stråmandsklinikker, siger de.

Alle gode kræfter
Gruppen ønsker at være konstruktiv, også i dialogen med Alles Lægehus.
– Vi vil ikke samle klager ind til Regionen, men vi vil rigtig gerne fortælle Alles om de udfordringer, vi hører fra borgerne i Fjerritslev. Udover, at man ikke kan blive tilknyttet en fast læge og har svært ved at få en tid ved en læge, så er der mange, der undrer sig over, at det er så svært at komme igennem til Lægehuset på telefonen, og mange undrer sig over, at der ikke er en klagevejledning på lægehusets hjemmeside, oplyser gruppen.
Den har allerede fået tilsagn fra Malou Skeel, nyvalgt regionsrådsmedlem, om at være med i gruppen.
– Vi håber, at flere har lyst til at melde sig. Vi har brug for alle gode kræfter i arbejdet for at sikre, at borgerne i Fjerritslev fremadrettet får adgang til en fast læge. For os kan det sagtens ske på et lægehus drevet af Alles, det er vigtigt for os at understrege, at initiativet ikke sker som en modstand imod Alles. 
Har man lyst til at være med, kan en af de tre initiativtagere kontaktes.

Læs om fantastiske oplevelser og events