Nyheder
imported

Bag klitten: Astrid Graungaard

Bag klitten sætter fokus på Astrid Graungaard, event-koordinatorelev ved VisitJammerbugten i Blokhus.

Tekst: Trine Bjerg – Foto: Blokhus avis

For mange er ferietiden ved at nærme sig sin afslutning, men det mærkes der ikke meget til ved VisitJammerbugten i Blokhus, hvor der stadig er hektisk aktivitet alle ugens dage. En lun men dog typisk dansk sommermorgen med lidt regn, hvor alle på kontoret allerede er i fuldt vigør, fordi der skal være marked og senere koncert på Blokhus Torv, møder vi Astrid Graungaard. Astrid er 22 år bor egentligt i Aalborg, men har det seneste år været event-koordinatorelev ved VisitJammerbugten i Blokhus.

-Efter at have taget studentereksamen var jeg ikke i tvivl om, at jeg ville finde en læreplads som eventkoordinator, fordi jeg havde været med til at arrangere støttekoncerter til fordel for ”Red Barnet” mens jeg gik på gymnasiet og havde haft plads i festudvalget, mens jeg gik på Efterskole i Hørby. Jeg syntes, det var rigtig interessant og lærerigt at være med til at stable gode, sjove, anderledes og velgørende oplevelser og arrangementer på benene. Men at finde en læreplads som eventkoordinator er ikke så let, så jeg blev rigtig glad, da jeg fik tilbudt stillingen ved VisitJammerbugten, fordi arbejdspladsen også er et servicekontor, hvor vi året rundt – udover at planlægge og gennemføre store og små events også har den daglige servicering af de mange, både danske og udenlandske turister, der gæster Jammerbugten, fortæller Astrid Graungaard.

Events og service

Uddannelsen til eventkoordinator tager for Astrids vedkommende 2 år, hvor af hovedparten af tiden foregår på kontoret i Blokhus, dog er der undervejs indlagt kortere skoleophold i Frederikshavn og København på Erhvervsskolerne, for at møde andre fra branchen og opbygge netværk og indhente ny inspiration. Den unge elev oplever dog også, at der kan hentes megen inspiration, og at hun lærer meget nyt i Blokhus: – Det er jo et lille kontor, hvor vi kun er 3 ansatte, og derfor kommer jeg til at løse mange forskellige typer af opgaver og får selv ansvaret for de bliver løst. Jeg kommer også til at kende utroligt mange forskellige typer af mennesker og får dermed mulighed for at skabe et stort netværk. Især samarbejdet med og mellem de mange frivillige er jeg rigtig glad for, for det er et eksempel på at man sagtens kan skabe noget ”stort” i en lille by, når bare man forstår at arbejde sammen både i erhvervet, kommunen og med de frivillige. Også serviceringen af de mange turister, der lægger turen ind omkring VisitJammerbugtens kontor, sætter Astrid Graungaard stor pris på og fortæller: – Jeg har igennem det første år fået udvidet mit kendskab til området helt enormt, for vi får stillet alle mulige tænkelige og til tider utænkelige spørgsmål, siger Astrid Graungaard. Eksempelvis fik hun forleden besøg af en turist, der havde været ude og gå på Østkysten. Hun ville gerne vide, hvor det præcis var, at hun havde været henne, men gæsten kunne ikke selv huske det: – Så prøvede jeg at vise hende nogle smukke ruter heromkring, for at få hende til at glemme det område på Østkysten, jeg jo ikke havde en chance for at vide, hvor var. Det kunne jo være, at det kunne inspirere hende yderligere, siger Astrid Graungaard med et stort smil på læben. Det er nemlig ikke alt, man som medarbejder på VisitJammerbugten kan vide lige på stående fod:  – Men så forsøger vi at finde ud af det, forklarer hun.

Og de mange spørgsmål besvares naturligvis ikke udelukkende på dansk, for netop gode sprogkundskaber er også en vigtig del af jobbet ved VisitJammerbugten. – Udover danskerne, kommer der utroligt mange tyskere ind på kontoret, så jeg har i den grad fået genopfrisket det tyske. Men nordmænd og svenskere er også nogen, jeg møder mange af i min hverdag, siger Astrid Graungaard.

Ferie

Ferie har der for Astrids vedkommende ikke været det mindste af i løbet af sommeren, men det tager hun med ophøjet ro, for ugerne byder trods alt ind i mellem på enkelte fridage, men til oktober tager hun revanche og tager 3 ugers ferie, og skal i den forbindelse på en tur til Borneo, som hun ikke tidligere har besøgt og derfor ser meget frem til. Men inden det kommer så vidt, skal sommersæsonen i Blokhus afrundes og et skoleophold i Frederikshavn skal overstås.

Læs om fantastiske oplevelser og events