Blokhus Medier_logo-01
Nyheder
imported

Bag klitten: Golfen ruller i Blokhus

Da Blokhus Golfcenter i 2012 gik konkurs åbnede det op for en ny struktur og ejerkreds. Dan Stage der gennem årene har været protræner i flere forskellige klubber kendte centret, da han i perioden 1994 – 1995 var protræner i klubben.

– Jeg blev kontaktet af klubben og skulle være både træner, drive proshoppen og være spiller på divisionsholdet, fortæller Dan Stage. Med en overbevisende baggrund, som instruktør med uddannelser i både Danmark, Sverige som han afsluttede i 1989 og senere i USA, åbnede det op for, sammen med bl.a. Casper Bruun, Morten Jacobsen og andre at byde på Blokhus Golfcenter og realisere en drøm at blive ejer af en golfbane. Efter nogle konstruktive forhandlinger blev de enige om at købe centret.

En erfaren herre

Dan Stage startede som elev i Aalborg Golf Klub og har gennem årene været i Rold Skov Golf Klub, Tange Sø Golf klub og Dronninglund og har alle steder også drevet golfshoppen.- Jeg sluttede i Rold Skov Golf Klub i 2003 og startede op med at etablere den kendte turnering ECCO Tour, som er en turnering, hvor de bedste amatører kan prøve kræfter på livet som golfspiller og kvalificere sig til Tourskolen, inden de kommer ind på Europa Touren. I 2008 blev jeg ansat hos Tange Sø Golf klub, som vi stadigvæk står for med træner og shop, siger Dan Stage. – I dag er vi også på samme vilkår i Dronninglund, så vi tre trænere har nok at gøre med at hjælpe medlemmerne til at blive endnu bedre golfspillere, fortsætter han.

Blokhus

Den13. maj 2013 overtog de hele centret, – jeg kendte jo til forholdene og vidste, at alt var bygget korrekt og banen var anlagt efter de bedste metoder. Med den udvikling, som Blokhus har gennemgået de seneste 15 år var vi ikke i tvivl om, at vi kunne skabe et golfcenter, som indeholdt et kæmpe potentiale for at lave en bane der lever op til de bedste spilleres krav, forklarer Dan Stage.

Udvikling

Opgaven var at udvikle centeret. – Det har vi arbejdet på lige siden og investeret i både et nyt fittingstudie med alt det mest moderne golfudstyr. Her kan vi tilpasse et nyt udstyr så det passer perfekt til den enkeltes ønsker og behov. Vi har oplevet, at medlemmerne har fået et udstyr så de har opnået at slå dobbelt så langt med køllerne og jernene. Det er rådgivning og dialog med kunderne der har sikret os den udvikling og vi kan glæde os over at omsætningen er firedoblet på de fire år, fortæller Dan Stage. Sammen har de tre herrer skabt resultater for den enkelte der har opnået endnu større glæde ved golfspillet.  – Uden dette studie havde Casper Bruun, Morten Jacobsen og jeg ikke opnået den succes i proshoppen, som nu er en realitet. De to er fremragende trænere der begge har evnen til at undervise på et meget højt niveau. Banen har vi brugt mange kræfter på at udvikle så den lever op til de fleste spilleres ønsker og krav. I dag kan vi glæde os over at det er en realitet og Blokhus Golfcenters bane er nu på niveau med de bedste danske baner.

Lejlighederne

Der er i dag 10 lejligheder der blev bygget i 2006, men Blokhus Golfcenter har lige søgt om at bygge 20 nye. – Det kræver en ny lokalplan og vi håber selvfølgelig, at det lykkes. I starten var det svært at få lejlighederne udlejet, men efterspørgslen på disse lejligheder er eksploderet de sidste par år, og vi har oplevet, at mange klubber nu bruger os til træningsophold for de bedste spillere. Også vores to- og tredages ophold har slået an hos golfspillere fra hele landet, og nordmænd og svenskere har også fundet vej til Blokhus, siger Dan Stage med stor glæde.

Cafeen

Cafeen var tidligere en meget dårlig forretning, men der blev vurderet på de unikke muligheder som lokalerne indbyder til. – Der manglede struktur på næsten alt og det har vi, takket være min kone Lise Houkjær fået nu. I dag fungerer det så tingene lever op til gæsternes ønsker og behov. Vi skulle lige finde ud af, hvad menukortet skulle indeholde, så gæsterne kunne få det de havde lyst til. Vi laver masser af aktiviteter med bl.a. Stegt Flæsk ad Libitum, Flæskesteg ad Libitum og mange andre populære retter. Vi er kommet så langt med cafeen, at vi i 2017 startede med ”Mad ud af Huset”. Det har været en succes, som vi håber, kan udbygges i denne sæson, fortæller Dan Stage.

Familien

Vi spurgte Lise Houkjær om, hvordan det er at være gift med en golfspiller og træner. – Jeg har kendt Dan siden 1990 og oplevet, at han har arbejdet mange steder i sin karriere. Selvfølgelig er der forskel på destinationerne og mentaliteten, men her i Blokhus føler jeg, at vi hører hjemme, fortæller Lise Houkjær.  Hun mener, at det har været en meget positiv oplevelse at se, hvordan byen og området har udviklet sig gennem de sidste år. -Det er altid dejligt når tingene lykkes og alt går op i en højere enhed.  Blokhus er et stort kraftcenter i dansk turisme og det glæder os alle i hele familien og så er vores søn Peter på fem år jo også meget tæt sine bedsteforældre her i området, fortæller hun og fortsætter: – Jeg har fået opgaven at strukturere tingene og skabe en synlighed gennem den markedsføring, som er et must for at slå igennem i enhver kommunikation. Lise arbejder til daglig som gymnasielærer på Aalborg Studenterkursus. Det er lykkes at få mange golfklubber fra hele landet til at bruge vores center til træningsophold og det samme gælder et stort antal golfspillere, der er flittige brugere af vores to- tredages ophold med forplejning og fri golf. Det håber jeg vi fortsat kan forstærke, så vi kan medvirke til, at Blokhus udvikler sig endnu mere, siger Lise Houkjær.

Fremtiden

Med den udvikling der er foregået de seneste fem år, man på Blokhus Golfcenter nået langt. – Selvfølgelig sker der hele tiden noget nyt indenfor golfsporten og vi forsøger at være på forkant med den udvikling. Det samme gælder for vores faciliteter, banerne og udstyret og også her forsøger vi at leve op til de fremtidige krav. For os alle er Blokhus Golfcenter et livsprojekt, og her har vi tænkt os at blive, slutter Dan Stage.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs om fantastiske oplevelser og events