Nyheder

Beskæftigelsesminister på besøg

 | FOTO: Presse
Ane Halsboe-Jørgensen kom forbi jobcentret i Jammerbugt Kommune
Mogens Christen Gade, Mariane Andersen, Diane Aarestrup, Ane Halsboe-Jørgensen, Ungerådgiver Christina Højfeldt, Afdelingsleder Karina Pedersen og Jobrådgiver Henni Christensen

Ane Halsboe-Jørgensen kom forbi jobcentret i Jammerbugt Kommune for at blive klogere på beskæftigelsesarbejdet. Her fik hun mange input, som hun opmærksomt lyttede til. Der blev bl.a. talt om regelforenkling, og ministeren var også rundt og hilse på alle de ansatte på jobcentret, fortæller Jammerbugt Kommune i en pressemeddelelse.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen var mandag eftermiddag 9. januar 2023 på besøg på Jobcenter Jammerbugt for at høre om beskæftigelsesindsatsen i Jammerbugt Kommune. Ministeren er i gang med at blive klogere på beskæftigelsesområdet, som hun blev minister for i december 2022.

I den forbindelse valgte hun at lægge vejen forbi jobcentret i Brovst.
Her var hun til møde med Jammerbugt Kommunes borgmester, Mogens Christen Gade, formand for Beskæftigelsesudvalget, Diane Aarestrup, næstformand for Beskæftigelsesudvalget, Mariane Andersen og personale – bl.a. en afdelingsleder, en rådgiver fra jobcentret og en rådgiver fra Ungeenheden i Jammerbugt Kommune.

Efter mødet var beskæftigelsesministeren rundt på jobcentret og hilse på alle medarbejderne. Her blev hjælpen til sygemeldte bl.a. drøftet.

Forenkling af regler og love

Efter mødet og rundturen fordøjede Ane Halsboe-Jørgensen de mange input. Bl.a. sagde hun her, at mødet med Jammerbugt Kommune gjorde det tydeligt, at det tværfaglige samarbejde er en styrke. Hun fortalte også, at som hun ser det, er det svært at håndtere den komplicerede lovgivning, der er på beskæftigelsesområdet, og at hun gerne ser, at reglerne bliver gjort simplere.

Netop dét at forenkle reglerne har Jammerbugt Kommune arbejdet med gennem en årrække i forbindelse med, at kommunen sammen med de øvrige nordjyske kommuner har deltaget i et frikommuneforsøg med fokus på en mere fleksibel beskæftigelsesindsats med mere mening.

Dette forsøg har Ane Halsboe-Jørgensen netop forlænget, og planen er, at erfaringerne fra forsøget skal være en del af den fremtidige nationale beskæftigelsespolitik.

Dét glæder borgmester Mogens Christen Gade:
”Frikommuneforsøget har givet en smidigere sagsbehandling, og der er opstået gode idéer og temaer i Nordjylland i forsøget – bl.a. mindre bureaukrati til gavn for både borgere og ansatte”, fortæller borgmesteren, der synes, at mødet med ministeren var godt.
”På mødet med beskæftigelsesministeren talte vi bl.a. om frikommuneforsøget – men også den aktuelle bekymring, der er lige nu i kommunerne i forhold til jobcentrenes fremtid.

Jeg synes, det er godt, at ministeren kommer ud og hører om den indsats, der bliver ydet på et område, som jo er i vælten politisk lige nu”, udtaler borgmesteren.
Også formand for Beskæftigelsesudvalget i Jammerbugt Kommune, Diane Aarestrup, synes, at det var rart, at Ane Halsboe-Jørgensen kom på besøg:
”Jeg synes, at mødet var meget konstruktivt. Det blev til en god snak om bl.a., at det hele ikke handler om lukning af jobcentre men nærmere om at se på den komplekse lovgivning, og hvad der giver mening.

Jeg synes, at Ane var oprigtigt lyttende, og at det var tydeligt, at hun søgte inspiration i forhold til, at der skal ske en forandring til fordel for både personale og borgere”, siger Diane Aarestrup.

Næstformand Mariane Andersen tilslutter sig borgmesterens og formandens opfattelser og tilføjer:
”Ministeren lyttede til medarbejderne – både på mødet, hvor vi bl.a. også talte om den vigtige ungeindsats, og under rundvisningen, hvor hun gjorde en dyd ud af at hilse på alle og være undersøgende på arbejdsgangene. Hun spurgte hver enkelte, hvor længe vedkommende har været ansat, og her blev det tydeligt, at der er en høj anciennitet, og at vi har et dygtigt personale, der kærer sig om deres job”, fortæller hun.

Læs om fantastiske oplevelser og events