Nyheder
imported

Blokhus hvalen vender hjem – det skal fejres

Endelig sker det som rigtig mange har ventet på længe. Finhvalen, der strandede ved Blokhus i februar 2016, kommer på et 3 måneders visit på Torvet i Blokhus. Det skal fejres.

Tekst: Louise Kande – Foto: Presse

Udstillingen om hvalen åbnes officielt på festlig vis lørdag den 8. april kl 13.00 af Jammerbugt Kommunes Borgmester Mogens Gade. Efterfølgende vil Kristina Ydesen, der er biolog og udviklingschef på Nordsø Oceanarium fortælle mere om hvalen og dens fascinerende liv under havets overflade. Men festen stopper ikke her.

Masser af underholdning

Den tidligere forsanger for Mayflowers, Erik Brükmann, underholder med sangen om Blokhus Hvalen m.fl. Den populære børneentertainer Michael Back underholder de yngste med sine sjove aktivitetssange. Claus og Klaus leverer et stort repertoire af velkendte hits.

Hvad har Kaj og Andrea og Shu-bi-dua til fælles? Svaret er Ole Kibsgaard. Den karismatiske tv-kendis og tidligere guitarist i Shu-bi-dua underholder med sit musikalske one-man show. Der bliver sunget, spillet og tryllet til den store guldmedalje. Glæd jer til klassikere som ”Hvalen Hvalborg” og ”Tag med ud at fisk” samt sange fra Kaj og Andrea og andre kendte børnesange.

– Helt ekstraodinært giver vi også mulighed for at man kan prøve at dykke med flaske i den 60.000 liter store dykkertank på Blokhus Torv. Pandrup Dykkerklub sørger for kyndig vejledning, fortæller Jannie Ratke fra Visitjammerbugten

Når mørket sænker dig, omdannes det opvarmede telte til en biograf. Aftenens film er en dramatisk genfortælling af den skæbnesvangre sidste sejlads for hvalfangerbåden Essex. Filmen er baseret på den sande historie, der inspirerede til ”Moby Dick”

Vil man lære endnu mere om hvaler?

Guiderne fra Nordsøen Oceanarium kommer til Blokhus den 10. og 11. april, hvor de vil øse ud af deres enorme viden om hvaler i almindelighed og finhvalen i særdeleshed. Der bliver også mulighed for at gætte forskellige hvalarter og deltage i en hvalquiz om spændende præmier.

Læs mere om aktiviteter i påsken på s. 50-51

 

Læs om fantastiske oplevelser og events