Nyheder
imported

Blokhus og Løkken får topkarakterer

890 danske badestrande får kvalitetsmærket ”excellent” i EU's nye badevandsrapport – heriblandt Blokhus, Løkken og strandene omkring.

Tekst: Louise Kande – Foto: Presse

Når sommervarmen rammer Danmark – som den allerede lidt har gjort i slutningen af maj, skal vandhunde og badedyr ikke bevæge sig langt for at finde en hvid strand med svalende badevand.

Det fremgår af EU's badevandsrapport, der er baseret på vandprøver indsamlet i løbet af 2016 af kommunerne ved kyster og søer.

890 ud af i alt 1036 danske strande opnår den bedste karakter.  Det er ni flere end sidste år og svarer til, at 86 procent af alle Danmarks strande får topkarakteren ”excellent”. Deriblandt er bl.a. Blokhus, Saltum, Grønhøj og Løkken. 111 strande får karakteren ”god” eller ”tilfredsstillende” som bl.a. Jerup Strand, mens otte strande klassificeres med ”ringe” badevandskvalitet som det ses i Gerå Strand. 

– Danmark kan måske ikke prale af det mest stabile sommervejr, men til gengæld er vi en regulær badevands-supermagt målt på vandkvaliteten ved kysterne. Man er stort set garanteret en fantastisk badeoplevelse, uanset hvor i landet man er, siger kontorchef Rasmus Moes fra Miljøstyrelsen.

Antallet af strande med bedste badevandskvalitet er steget støt fra 801 til 890 i perioden 2013 til 2016. I samme periode er antallet af strande med ringe kvalitet faldet fra 19 til 8.

EU vurderer badevandets kvalitet ud fra, om der er bakterier af typen enterokokker eller E. coli i vandet. Når der findes bakterier af denne type skyldes det oftest, at der er løbet spildevand ud.  Men det er også sket, at fugle har forurenet vandet omkring sandrevler og småøer.

 

Læs om fantastiske oplevelser og events