Nyheder
imported

Blokhus på banen for at sikre kysten

I Blokhus vil man være ude i god tid, så man ikke ender i samme situation som på andre kyststrækninger. P4 Nordjylland følger også sagen tæt, og John Andersen, formand for Erhvervsforeningen Destination Blokhus deltog i første uge i november i et interview med P4.

Blokhus Strand: 

Blokhus på banen for at sikre kysten

Havet har stor appetit på at æde sig ind på kysterne. Også i Blokhus er man nervøse over udviklingen.

Tekst: Louise Kande – Foto: Blokhus avis

I Blokhus har man de seneste år set havet komme tættere på. Og derfor ønsker de lokale nu at komme i dialog med kommunen om, hvad man vil gøre i fremtiden for at bevare kysten. – Vi oplevede trods alt sidste vinter, at havet kom tættere på og at klitterne blev skadet, siger formanden Erhvervsforeningen Destination Blokhus, John Andersen. Han frygter, at havet i fremtiden vil komme til at æde af Blokhus, som man har set det i andre sommerhusområder på den nordjyske vestkyst.

Derfor vil John Andersen nu have kommunen til at overveje, hvad man vil gøre, hvis kysten ved Blokhus på linje med Løkken og Lønstrup kommer i fare for at blive ædt af havet. – Det er noget, vi skal have meget fokus på, så vi ikke lige pludselig kommer til at stå i en nødsituation, siger han.

Drøftelse omkring forholdene foregår til december

Formand for Teknik- og Miljøudvalget i Jammerbugt Kommune, Jens Christian Golding (S), kan godt forstå de lokales bekymring. Men der ligger endnu ikke nogen konkret plan for, hvordan man vil sikre Blokhus i fremtiden.

Kommunen og Erhvervsforeningen har aftalt et møde i december, hvor kysten er på dagsordenen.

Læs om fantastiske oplevelser og events