Nyheder
imported

Blokhus surfer på 2. sommerhus-bølge

Betalt indhold: Sommerhussalg slår alle rekorder, priser er steget, og køberne ved at løbe tør for boliger

Tekst og foto: Presse

2020 blev uventet et år med en ren optur for sommerhussalget, som ovenikøbet holder sig helt på toppen af bølgen her i 2021. Køberne er fortsat usædvanligt aktive, og februar satte et eftertrykkeligt punktum for en ganske enestående vinter på boligmarkedet.
Hos home i Blokhus, har det været nogle kolde måneder, de ikke lige havde regnet med, fortæller daglig leder Mikael Thomsen.
– Det er en vinter, vi ikke sådan lige glemmer – og næppe kommer til at opleve igen lige med det samme.
– Vi kan bedst beskrive starten af året som boligmarkedets anden corona-bølge, hvor et i forvejen højt salg har fået et ekstra hak op under den seneste omfattende nedlukning, siger Mikael Thomsen.

Priser med pil op
Han har armene oppe over en stigning i salget på 20 pct. i forhold til sidste år.
Priserne har også pil op. De er steget med mere end 20 pct. det seneste år.
Helt nede i bølgedalen er til gengæld udvalget af sommerhuse. I Blokhus er udbuddet faldet med hele 41 pct. det seneste år, oplyser han.
– Vi er presset i bund på udvalget. Vi har ganske enkelt alt for få huse til de mange købere, slår han fast.
Den lokale home-mægler forklarer, at det er en bred vifte af omstændigheder, der er på spil på sommerhusmarkedet, og driver salget op og udbuddet ned trods – eller lige netop på grund af – corona-pandemien.
– Nogle udlever lige nu en gammel drøm om et sommerhus, da de ikke kan rejse til udlandet, fortæller han.
Og faktisk er det samme årsag til, at færre sommerhusejere sætter til salg.
– De havde måske planer om at sælge, men nu klapper de lige hesten, og ser, hvad der sker, for de vil jo også gerne have et sted at nyde weekender og ferier, uddyber han.
Hos home Blokhus oplever de, at sommerhuskøberne er en broget skare.
– Vi møder flere yngre familier end før, og der er flest købere til huse op til ca. 2,2 mio. kr., men der er også købere til de dyrere sommerhuse, understreger Mikael Thomsen.

Positiv overraskelse
Han møder ind imellem kunder, der er trætte af at betale negative renter i banken og i stedet sætter deres opsparing i fast ejendom her i klitterne.
– De vælger et sommerhus, som en investering med brugsværdi, mens andre igen sælger aktierne for at investere i et udlejningshus med et sikkert afkast og muligheden for værditilvækst – samtidig med at de indimellem kan have glæde af huset selv, siger Mikael Thomsen.
Han er sikker på, at der er en del sommerhusejere, som vil få sig en positiv overraskelse, med en aktuel salgsvurdering lige nu.
– Der er selvfølgelig ingen garantier, men der er som sagt ikke mange huse til salg, og lige om lidt er det påske og højsæsonen står for døren,” siger han med et smil.

 

Læs om fantastiske oplevelser og events