Blokhus

Bo Larsen har drevet Fårup Skovhus i 34 år

Der er stadig fuld damp på kedlen
Fårup Skovhus Bo

Vi har aflagt manden bag det populære spise- og musiksted et besøg, hvor han har fortalt sin historie

Bo Larsen har drevet det kendte og populære Fårup Skovhus siden 1989 – nærmere betegnet i 34 år. Det er imponerende lang tid i en branche, der stiller store krav til udøverne, der hele tiden skal tilpasse sig nye tider og nye markedsbetingelser. Kender man Bo Larsen, så er forklaringen bag hans lange karriere som restauratør, at han er en fighter, der aldrig ser problemer, men kun udfordringer, der skal tages op. Gennem årene har han erhvervet en nyttig erfaring, ekspertise og viden i branchen, som er en god bagage at have med i såvel erhvervslivets som livets rygsæk.

Vejen frem mod købet af Fårup Skovhus

På vej til mødet med Bo Larsen på Fårup Skovhus nyder man turen ned ad Saltum Strandvej med de gule rapsmarker og de forårsglade lysegrønne bøgetræer, ligesom man fornemmer lyden af Vesterhavets bølger i det fjerne. Så er sindet stemt til at træde ind i det idyllisk liggende Fårup Skovhus midt i en smuk og storslået natur. Bo Larsen tager imod i den smukke lounge, og udstyret med et glas isvand indleder vi med, at Bo fortæller, hvordan det hele startede. Det gjorde det faktisk ved en tilfældighed. Herom senere. – Først skal vi lige følge Bo på hans vej frem mod købet af Fårup Skovhus. Han blev udlært slagter allerede som 18 årig, og den nyslåede slagtesvend skiftede i en alder af 20 år titlen ud til slagtermester i Brønderslev Storkøb. Efter nogle år gik turen til Færøerne, hvor Bo arbejdede som butikschef i et supermarked, SMS, der bl.a. leverede kød ud til øernes bygder. Den første tid var drøj, fortæller Bo, men efterhånden som han lærte færingerne bedre at kende, trivedes han rigtig godt med særdeles gode både løn- og arbejdsforhold. På et besøg hjemme i Danmark kom han tilfældigvis forbi Fårup Skovhus og faldt pladask for stedet.

Det var i 1989, og Bo tog en rask beslutning og købte det dengang lille Fårup Skovhus. Siden har han løbende udviklet og udvidet rammerne, så der i dag er plads til at afholde op til fire fester på samme tid, ligesom der er en stor aktivitet med mad ud af huset, musikarrangementer med kendte bands og solister, grisefester og meget mere. Torsdagsarrangementet med stegt flæsk og persillesovs er også et tilløbsstykke, og der er faktisk plads til mange i det gæstfri Fårup Skovhus. Bo oplyser, at der er 440 siddepladser inden døre og suppleret med udendørs servering kan man en sommeraften betjene op til 1000 gæster (!).

Fuld turbo på arbejdslivet, men også plads til familien og privatlivet

Fårup Skovhus kan nu også tilbyde overnatning, idet man disponerer over 27 værelser, og det betyder, at rigtig mange vælger en miniferie i området med Fårup Skovhus som en ideel base. Selv om Bo har fuld turbo på arbejdslivet med at drive Fårup Skovhus på optimal vis, så er der også tid til familien og privatlivet. Han har fire børn, nemlig to drenge og to piger samt fire børnebørn.

I dag danner han på tolvte år par med Jeanette, der også er en del af staben på Fårup Skovhus. Bo og Jeanette bor på en dejlig landejendom, Albækgård på Rendbækvej, hvor han dyrker sin store fritidsinteresse, nemlig veteranbiler, som han har en fin samling af, mens Jeanette med gården som en perfekt ramme kan udleve sin store passion for heste.

Veteranbiler og heste fylder dog ikke det hele. Bo har en lejlighed i Tyrkiet, som bliver besøgt et par gange om året og i øvrigt flittigt benyttet af børn og børnebørn.

Hertil kommer et sommerhus på en af Sæbys mest attraktive grunde lige ned til vandet. Endelig er der også pool-huset ved Saltum Strand, som bruges til udlejning. Så nej, Bo keder sig aldrig!

Kontante svar på kontante spørgsmål

På spørgsmålet om, hvilken spændende person Bo kunne tænke sig at møde, lyder svaret: ”Jeg møder masser af spændende mennesker i mit liv, så det behov er dækket!” – Og på spørgsmålet, om han har et motto, lyder svaret lige så prompte: ”Det er bedre at tjene 25 øre fem gange end at tjene en krone én gang!” – Her var det forretningsmanden, der talte, lyder tilføjelsen (!).

Trives som en fisk i vandet som restauratør på Fårup Skovhus

Snart 61 årige Bo Larsen trives som en fisk i vandet som restauratør på Fårup Skovhus, men på et eller andet tidpunkt i fremtiden er han åben over for et generationsskifte på betingelse af, at et fremtidigt salg sker til de rigtige, der har hjertet med og vil drive Fårup Skovhus videre i respekt for den ånd, atmosfære og sjæl, der er en umistelig del af denne perle midt i skoven og naturen i landets måske mest attraktive turist- og ferieområde. Bo Larsen er på mange måder groet sammen med sit projekt, som har gjort Fårup Skovhus til den attraktion, det er.

Han blev to år efter erhvervelsen af stedet udsat for en alvorlig trafikulykke, som nær havde kostet ham førligheden. Men som den fighter, han er, kæmpede han kampen mod skaderne og blev funktionsdygtig igen – og det er han fremdeles på højeste niveau. Derfor ser Bo Larsen også fremtiden som lys og fyldt med masser af flere gode arbejdsdage på Fårup Skovhus. Men der kommer jo før eller siden en dag til os alle, som han tankefuldt og livsklogt tilføjer…..!

Læs om fantastiske oplevelser og events