Nyheder
imported

Board-walk ved Sømærket skal redde klitterne

Task-force for kystsikring er også klar med en plan B

Tekst: Martin Frandsen Foto: Poul Nymark

Den task-force, som arbejder for en kystsikring af Sømærket i Blokhus, er efter et møde med også Kystdirektoratet nået frem til en plan for en løsning.
– Det er en såkaldt board-walk på klitterne ved Sømærket. Vi indstiller til kommunalbestyrelsen, at der kommer et anlæg, så man kan gå i området ved Sømærket uden at ødelægge klitterne. Det vil også øge tilgængeligheden og fremkommeligheden for eksempelvis handicappede, oplyser borgmester Mogens Chr. Gade på vegne af gruppen.
Han tilføjer, at siden der i efteråret blev lagt fyr på klitterne, så er der blevet lagt til på stranden med flere meter.
– Det giver en tiltro til, at vi kan styre sandflugten, siger Mogens Chr. Gade.

Ny plan i baghånden
Kommunalbestyrelsen skal behandle ønsket om et board-walk på et af sine første møder efter sommerferien, og såfremt det bliver et ja, kan der blive sendt en konkret ansøgning til Kystdirektoratet.
– På vores møde havde vi en god dialog med direktoratet, så intet er umuligt. Men vi holder dog også fast i en løsning med pil på stranden som plan B, såfremt der ikke må være et board-walk, så vi stadig sikrer, at Sømærket kommer til at stå som et vartegn for Blokhus, siger borgmesteren.
Han oplyser, at man på mødet gjorde det klart, at Sømærket ikke er i fare for at styrte i havet.
– Der er tid til at finde en løsning, siger Mogens Chr. Gade.
Han anslår, at en dialog med Kystdirektoratet vil betyde, at der går et års tid, inden der er en løsning med plan A eller B.
Task-forcen består af repræsentanter fra Hune-Blokhus Borgerforening, Erhvervsforeningen Destination Blokhus, politikere og forvaltning samt Blokhus & Omegns Grundejerforening.

Læs om fantastiske oplevelser og events