Der er kommet godt gang i BID-møderne i Brovst, som har til formål at sætte endnu mere gang i udviklingen og aktiviteterne i Brovst.
De første møder har været afholdt forskellige steder i byen, men grundet Corona situationen bliver næste møde afholdt online.
På den måde sikrer man, at Sundhedsstyrelsens retningslinjer overholdes, samt at de sårbare BID-deltagere kan være med og det giver måske samtidig flere lyst til at deltage, uden at man skal bevæge sig udenfor hjemmet.
Nogle af de ting, der er arbejdet med på de første BID-møder er:
- En fælles aktivitetskalender, der skaber et overblik over aktiviteter i byen, så der skabes opmærksomhed om de forskellige tiltag og så man sikrer, at aktiviteterne spiller sammen og i hvert fald ikke ”spænder ben” for hinanden.
- Fællessang den første tirsdag i hver måned kl. 17.00-17.45 på biblioteket, når det er forsvarligt at samles igen.
- Flere forskellige tiltag, der skal bringe Brovst mod målet om at blive Danmarks hyggeligste juleby – juletræer i små klynger på Jernbanetorvet og andre steder i byen, fællessang med julemelodier, Luciaoptog igennem byen, julefrokost i butikkerne (dog først i 2021) og kåring af Årets flotteste julebutik og Årets bedst julepyntede bolig.
Aktiviteterne ændres løbende i henhold til Corona restriktionerne.
Vision Brovst
Herudover arbejdes der også med videreudvikling af tiltag i allerede eksisterende grupper, som tidligere er blevet etableret i forbindelse med paraplyforeningen Vision Brovsts arbejde.
Dette er f.eks. Det grønne hold, torvegruppen, gå- og løbegruppen, stigruppen, samt en frivilliggruppe, der arbejder med at søge fonde, sponsorater m.m., så der også er økonomi til at igangsætte nye initiativer til gavn for udviklingen i hele Brovst.
Desuden arbejdes der med større og mere langsigtede mål, såsom tiltag der kan at få trafikanter på landevejen/hovedgaden til at dreje ned i byen, evt. ved opsætning af elektroniske skilte. Der arbejdes ligeledes på overnatningsmuligheder i byen, f.eks. i form af små hytter.
Alle borgere i Brovst opfordres til at deltage i mødet mandag den 16. november kl. 19.00 – uanset om man har været med før eller ej.
Der er brug for alle kræfter, og alle idéer og bidrag er meget velkomne. Det er et fælles ansvar og i alles interesse, at byen fortsat udvikler sig.
Mødet foregår online via Zoom denne gang, det er både nemt og sikkert.
Kontakt Poul Guldborg på poul@biddanmark.dk for at få et link til mødet.
Om Bid
Et Business Improvement District – også kaldet BID – er en model, der giver private aktører mulighed for at tage mere ansvar for de byrum, som de bor i og driver forretning i.
Det kan f.eks. være at vedligeholde byrummet, gøre det renere, gøre det tryggere at færdes i, afholde events, der kan samle beboerne eller lokke folk til udefra, og gøre det mere tilgængeligt.
Konsulent Poul Guldborg, der bl.a. har været kommunikationschef i Salling Group og studievært på forbrugerprogrammet ”Rene ord for pengene”, styrer slagets gang på BID-møderne og spiller ind med sine erfaringer og gode idéer.