Aabybro

Corona: 205 flere på dagpenge på blot 2 uger

Flere afskedigelser og sygemeldinger

– To uger efter, at mange medarbejdere er sendt hjem for at mindske spredningen af coronavirus, er antallet af dagpengemodtagere steget markant i Jammerbugt.

897 får dagpenge
På de to uger har Jammerbugt Kommune en nettotilgang på 205 dagpengemodtagere.
Dermed er der registreret 897 dagpengemodtagere i alt i kommunen.
Oveni kommer en stigning i kontanthjælpsmodtagere, borgere på ledighedsydelse, uddannelseshjælpsmodtagere og sygedagpengemodtagere.

Jobcenter er klar
– Medarbejderne på Jobcenter Jammerbugt sidder klar til at tage imod de borgere, der i disse dage mister deres arbejde. Borgerne kan ringe og skrive til medarbejderne. De er klar til at rådgive dem i forhold til deres konkrete situation. De er på arbejde i jobcentrets normale åbningstid, men arbejder bare hjemmefra. Så borgere, der står i en ærgerlig jobmæssig situation, er ikke overladt til sig selv, fortæller Morten Klessen (S), formand for Beskæftigelsesudvalget i Jammerbugt Kommune.  

Positiv cirkel brudt
For kort tid siden var der ellers udsigt til en fortsat positiv udvikling på jobmarkedet. Kommunens tal præcis ét år tilbage viser, at der i marts 2019 var et fald i dagpengemodtagere på 120 personer.
Antallet af kontanthjælpsmodtagere, der er jobparate, stiger også. I løbet af de sidste to uger er antallet steget med 23 personer til i alt 103 personer.

Flere syge
Endelig ser Jammerbugt Kommune en mindre tilgang af sygedagpengemodtagere som konsekvens af Coronavirus.
Her er der bl.a. tale om borgere, som er blevet anbefalet hjemmeophold af sundhedsmyndighederne, fordi de har været i kontakt med personer, som kan udgøre en konkret smittefare.

Klar til at hjælpe
– Vi følger udviklingen nøje både i jobcentret og gør politisk alt, hvad vi kan for at hjælpe borgerne. Selv om medarbejderne ikke sidder fysisk på Jobcentret, så har vi sikret, at borgere kan aflevere ansøgninger og andre nødvendige papirer ved Jobcentret i Brovst, hvis de ikke kan kommunikere elektronisk med jobkonsulenterne. På den måde bliver deres sagsbehandling ikke forsinket, fortæller Morten Klessen.
Ud over ikke at kunne mødes personligt med borgerne, så er Jobcentret også nødt til at lukke midlertidigt for alle beskæftigelsesrettede tilbud, da de ikke harmonerer med restriktionerne, der skal forhindre smitterisiko af Covid-19. 

Læs om fantastiske oplevelser og events