Blokhus

De bedste oplevelser i juleferien

GUIDE: Julelys, leg, skøjteløb og vesterhavsdyp

GUIDE TIL OPLEVELSER I JULEFERIEN:

Julen og juleferien står for døren.
De små kystbyer er pyntet op med julelys, butikkerne er fyldte med julegaveideer, og restauranterne står klar med skønne smagsoplevelser.
Du er måske en af dem, der har set frem til en masse fridage, hvor du kan nyde den dejlige julestemning.
At tilbringe feriedagene sammen med familien tæt på den friske havluft og i de charmerende kystbyer er en perfekt ramme for en hyggelig og traditionsrig jul. Hele området langs Nordjyllands vestkyst byder på et væld af muligheder, hvor der ovenpå en travl december både kan være tid og plads til at hygge og opleve sammen med familien.
En gåtur på stranden eller til nogle af de mange enestående naturområder er altid populært, men der er også et væld af øvrige muligheder for hyggelige og spændende oplevelser, der vil vække glæde blandt store og små. 

Oplevelser og aktiviteter i juleferien

Overalt i området langs vestkysten findes der en perlerække af store og små oplevelser, der kan krydre din juleferie. 
Sjove familieoplevelser, fabelagtige shoppingmuligheder, lokale smagsoplevelser, flotte naturperler og inspiration til, hvor man også kan brænde noget krudt af.
Nogle af dem er samlet i nedenstående liste, og der er 20 forslag. Den er ikke udtømmende for hvad du kan opleve, men mere tænkt som inspiration til en oplevelsesrig juleferie. 

Blokhus Skøjtebane

En skøjtetur på det julepyntede torv i Blokhus er altid et meget populært indslag i julemåneden. Banen er åben hver dag og gæster fra nær og fjern hygger sig med at suse afsted på skøjterne. 
Blokhus er er indbegrebet af julestemning og indhyllet i masser af julelys. Butikker, restauranter og caféer byder indenfor til gode oplevelser og lækre smagsoplevelser. Et besøg i feriebyen vil med garanti vække glæde hos hele familien. Der er garanti for en fantastisk shopping-oplevelse, og du kan gå på jagt efter dine favoritvarer eller få en god spiseoplevelse på en af byens mange restauranter.  Skøjter kan medbringes eller lånes gratis. 55 min. på skøjter koster kr. 50,- Book din tid til Blokhus Skøjtebane

Find vej:
Blokhus Torv, 9492 Blokhus

På torvet i Blokhus kan hele familien gå på shopping i Kalstrup Livsstilshus.

Det store indendørs shoppingcenter på 3200 m2 rummer alt hvad hjertet begærer af tøj og sko til damer og herrer samt boliginteriør og delikatesser.

På 1. salen findes også en dejlig café, hvor man kan nyde en lækker kaffe og øvrige specialiteter. 
Et besøg er altid en spændende oplevelse, og alle kan med garanti bruge masser af tid på at gå på opdagelse blandt alle de store brands i den 2 etagers ejendom.

Find vej:
Blokhus Torv, 9492 Blokhus

Magisk Jul i Skulpturparken Blokhus

Millioner af julelys, fortryllende julestemning med kæmpe lyd- og lysshow, hyggelige juleboder med alt hvad hjertet begærer samt kunst og arbejdende værksteder. Julen er vidunderlig og til Magisk Jul i Skulpturparken Blokhus kan du komme i den helt rette julestemning.
Gå en tur i parken og oplev alle de flotte julelys. Parken er åben hver dag (Undtaget mandage og 24.-25. dec.) frem til og med 30. december. 
Besøg butiksarkaden med gode gaveideer eller læg vejen forbi det arbejdende kunstværksted. 
Turen kan afsluttes med et besøg i stedets café og orangeri, hvor der kan nydes lækre caféretter. Book bord.

Find vej:
Vesterhavsvej 6, 9492 Blokhus

Blokhus Feriecenter Badeland

Badeland er altid en fantastisk oplevelse og en god anledning til fælles hygge.
I Blokhus Feriecenters subtropiske badeland er der mulighed for masser af pjask og leg, hvor hele familien kan bade, suse ned ad vandrutsjebanen eller lege med vandkanonerne.
Turen kan kombineres med et besøg i fitnesscenteret eller et dyp i det 36 grader varme spabad, hvor der kan afsluttes med en tur i sauna. 
Når sulten melder sig kan alle hygge sig med forfriskninger i badelandets café.

Badelandet er åbent alle dage.

Find vej:
Høkervej 5, 9492 Blokhus

FunArt Keramik

Hos FunArt Keramik kan du slippe din indre kunstner løs og arbejde kreativt.
Hele familien kan lege med – uanset alder, og der males på keramik i det kreative værksted.
Du kan male på alt lige fra figurer til kopper og vaser.
Find dit eget motiv eller hent inspiration i værkstedet og hyg jer med at dekorere keramikken, så det får dit helt eget personlige udtryk. 
Keramikken brændes i ovne på stedet og efterfølgende kan det afhentes eller eftersendes efter aftale. Book din plads her. 

Der er åbent i FunArt Keramik den 27. – 30. december kl. 10-15

Find vej: 
Vesterhavsvej 105, 9490 Pandrup

Brunch hos Kunstcaféen

Når sulten melder sig er en af byens populære caféer, der ligger kun et stenkast fra Vesterhavet, klar med en helt særlig brunchbuffet.
Brunchbuffet er et nyere initiativ hos caféen, og det har vist sig at være særdeles attraktivt. Imellem jul og nytår (undtaget 24. og 25. december) kan du derfor nyde den lækre brunchbuffet med kolde og lune lækkerier og specialiteter inkl. juice og kaffe, te, som serveres hver dag kl. 10.00 – 12.30 til kr. 225,- (2-12 år kr. 112,-). Skal du fejre det nye år, så er der særlig Nytårsbrunch hvortil der kan nydes liflige bobler og ønske hinanden et godt nytår. 
Trænger du til at få varmen, og hygge lidt ekstra – måske efter en tur på skøjtebanen-, så byder Kunstcaféen også på lækker varm cacao og bløde boller.

Find vej: 
Strandvejen 12, 9492 Blokhus

Action House Løkken

I det store fun-center beliggende ved Løkken er der masser af action og fuld fart på gokarts. Der kan dystes i lasergame og bowling eller børnene kan få brændt noget krudt af i det indendørs legeland.  Har familien lyst til at prøve det hele, så er der en særlig Lux-pakke, som består af spis og action, hvor der er 1 times bowling, 25 min. gokart, 20 min. lasergame samt efterfølgende spisning. Pakken koster 559,- pr. person. Der er også mulighed for at bestille aktiviteterne særskilt eller vælge en af de andre sammensatte pakker, og der kan man forhøre sig nærmere hos Action House.

Centeret er åbent alle dage i juleferien pånær den 24. december.

Find vej:
Industrivej 1, 9480 Løkken

Nordsøen Oceanarium

På Nordsøen Oceanarium i Hirtshals kan du komme tæt på havets dyr. Nordeuropas største akvarie med 4,5 millioner liter vand, er en spændende oplevelse for hele familien. 
Kom helt tæt på hajerne, se de legesyge sæler og udforsk stimevis af havdyr, ude og inde. 
Kom helt tæt på hajerne, se de legesyge sæler og udforsk stimevis af havdyr, ude og inde. 
I det store oceanarium bor klumpfisken.
Du kan se de mindre akvarier eller besøge legerum til børnene. I det udendørs Sælarium kan du besøge de søde sæler, og caféen kan besøges, når sulten melder sig. Et besøg er både en sjov og lærerig oplevelse. Centeret er åbent hele juleferien fra 26. december til og med 30. december, og der kan reserveres billetter online.

Find vej:
Willemoesvej 2, 9850 Hirtshals

Jan Jørgensen Smykker

I hjertet af Blokhus kan du komme med indenfor i en ægte guldsmedeproduktion med synligt værksted, designmuseum, samt en lækker kaffebar.

Stedet har sandsynligvis Danmarks største udvalg af diamantsmykker og vielsesringe, hvor der hver dag laves smykker helt fra bunden i eget design af de dygtige guldsmede efter årelange traditioner i guldsmedefaget. 

Rund din tur af i husets hyggelige kaffebar, hvor skøn baristakaffe kan nydes i de kreative omgivelser. Der er åbent året rundt tirsdag til lørdag.

Find vej: 
Springvandstorvet 4-6, 9492 Blokhus

Skotlander

Kom med indenfor hos en prisvindende rom, gin og likørproducent, der har modtaget stor anerkendelse i hele verden for deres produkter. Skotlander er en lille familiedrevet virksomhed beliggende i Pandrup. 
Skal årets sidste dag afsluttes med den perfekte drink, så er der gode bud hos Skotlander. 
Herbie Nytårsgin er dansk og 100 % økologisk – destilleret med økologiske enebær, solbær og citrus, og derefter justeret med vaskeægte champagne. Champagne og gin? Øh, ja! We kid you not: Den er perfekt til nytårsdrinks!
Forkæl dine sanser og besøg deres butik imellem jul og nytår. Der er åbent fra 27. – 29. december 2023 kl. 12.00-15.00

Find vej:
Hjulmagervej 19, 9490 Pandrup

Blokhus Tarteletten

Hos Skulpturparken Blokhus kan du nyde en helt særlig unik og lokal specialitet. 
Hvad du måske normalvis forbinder med tarteletter er her noget helt andet. Hønsekødsfyld er erstattet af lækker fisk, og kan være et alternativ til den traditionelle julemad. 
Blokhus Tarteletten er en stor sprød butterdejsskab med fyld af sprøde salater, sæsonens grønt, radise-crudité, rejer, varmrøget laks, caviart og hjemmelavet tomatiseret dilddressing – toppet med friske krydderurter.  
Egnsretten kan nydes i parkens café eller hyggelige orangeri med udsigt til millioner af julelys.
Der er åbent alle dage pånær mandage og 24. og 25. december. 
Prisen er kr. 225,-  Book bord.

Live musik på Lanternen

lanternen

Det lille, hyggelige, brune værtshus i centrum af Blokhus tilbyder livemusik i løbet af juleferien. 

Du kan komme og være en del af stemningen i de autentiske rammer den 29 og 30. december kl. 20.  

Musikken er blandet dansk pop, som de fleste kan nikke genkendende til og synge med på.

Koncerterne er gratis.

Værtshuset holder også nytårsåbent den 31. december fra 11-16 og igen fra kl. 21 -?

Find vej: 
Aalborgvej 4, 9492 Blokhus

 

Gateway Blokhus

I Gateway Blokhus, beliggende imellem Blokhus og Hune, er der gode muligheder for at få sig rørt i klitplantagen. 
Der er både vandre- og løbestier, stor naturlegeplads, fitnessrute og sundhedsspor samt en skøn mountainbikerute på 10 km. 

Du kan følge den røde rute, som du kan finde fra den store plads i midten af plantagen. Den har et forløb sydpå igennem plantagen, og den vil føre dig forbi Nørre Sø og Søndre Sø, hvor der kan nydes smukke udsigter. 

Se kort over Gateway Blokhus

Find vej:
Aalborgvej, 9492 Blokhus

Juleaktiv Jetsmark Idrætcenter

I Jetsmark Idrætscenter, beliggende i Pandrup, er der gode muligheder for at få sig rørt efter flere dage ved julebordet.
Centeret har 4 haller, hvor du på forskellig vis kan få pulsen op tilbringe nogle timer. 

For kun 50 kr. pr. person kan du gå frit imellem hallerne og enten spille badminton, pickleball eller slå dig løs i det store springcenter med trampoliner og springgrave.

I Svømmehallen kan hele familien efter nogle aktive timer få sig en forfriskende dukkert.
Centeret holder åbents med JULEAKTIV 2023 27.-28.-29. december kl. 9.30-11.30.

Find vej:
Bredgade 140, 9490 Pandrup

Ingstrup Mejeri

Ingstrup Mejeri er et af Danmarks mindste ostemejerier, og skal der inviteres gæster i juledagene er der masser at byde på hos det lille mejeri.
Deres produkter fremstilles på mælken fra Vrejlev Kloster, og den lille tilhørende butik har masser af fremragende og smagsfyldte, populære oste og smør fra egen produktion. I anledning af julen kan man blandt andet smage den lækre juleost, som laves i 2 udgaver.

Samtidig er der andre lækre specialiteter såsom goudaer, lokalt producerede marmelader og charcuteri – lige til at sammensætte til et fantastisk tapasbord.
I juledagene er der åbent 27. – 29. dec. kl. 9.00-17.00 samt 30. dec. kl. 8.30-13.00

Find vej:
Hovedgaden 48, Ingstrup, 9480 Løkken

Hermans Hule Legeland

Hermans Hule i Fjerritslev er et indendørs legeland.

Børn i alderen fra 0 – ca. 10-15 år kan brænde masser af krudt af og fornøje sig i timevis i det store indendørs legeland.

Der er blandt andet masser af rutsjebaner, klatretårne, biler og skumgummipuder samt øvrige rum med meget andet legetøj, som istedet indbyder til fordybelse. 

Hermans Hule kan besøges i juleferien fra 26. december til og med 30. december.

Find vej:
Håndværkervej 7, 9690 Fjerritslev

Tranum Lys og Glas

Håndlavede lys i tusindvis er det første, du ser hos Tranum Lys og Glas.
Men på den autentiske gamle gård ved Tranum og Fosdalen er der udover de mange lys også arbejdende værksted med keramik og glas.
Der er f.eks. produktion af fugle, fade og huse i glas, samt kopper og vaser i keramik.

I butikken finder du inspiration til gaver og borddækning, ligesom der er en afdeling med lækkerier i form af gin, te, kaffe, kakao, honning, øl, mjød og meget mere.

I juleferien er der åbent fra 27. – 30. december fra kl. 11-15.

Find vej:
Ejstrupvej 11,  9460 Brovst

Nytårsbad i Blokhus

Nytårsaftens dag 31. december kl. 10.55 inviteres alle til en forfriskende dukkert i det brusende Vesterhav.

En sjov, sund og god anledning til at friske både krop og sjæl op og gøre sig ekstra klar til, at træde ind i et nyt år, som tiltrækker flere hundrede til Blokhus Strand.

Dagen startes med badetale og umiddelbart efter hører man nytårshornet, som er startsignal til den store fælles dukkert. 
Efterfølgende er der fællessang og en Blokhus Bitter at varme sig på. 
Det er gratis at deltage og alle opfordres til at møde op med festlig nytårshat.

Find vej: 
Blokhus strand, Blokhus

Nytårsløb i Løkken

Tag hele familien med til nytårsløb i Løkken søndag 31. december kl. 10.30. 
Ruten du oplever, vil være på ca. 5. km i vaskeægte varieret Løkken-terræn. Det betyder, få trapper, klit, strand, cykelsti, by og park. Præmier til de bedst udklædte nytårsløbere. 

Du kan løbe 5 eller 10 km eller gå 5 km.

Prisen er kr. 100,- pr. person og udover at opleve det smukke Løkken på en anderledes måde, så er prisen også incl. bobler og kransekage.

Du kan tilmelde online og samtidig se rute og øvrige oplysninger.

Find vej:
Sdr. Strandvej 6, 9480 Løkken

Godt nytår med Blokhus Kanonen

Som en helt unik oplevelse og traditionerne foreskriver, så skyder Blokhus kanonen nytåret ind på torvet i Blokhus 1. januar kl. 13.00.

Blokhus Kanonlaug marcherer på torvet og udover kanonsalut byder programmet også på fællessang.

Efterfølgende skåler alle i et glas bobler og ønsker godt nytår.

 

Find vej:
Blokhus Torv, 9492 Blokhus

De bedste naturoplevelser

Nordjylland’s vestkyst er kendt for sin storslåede natur, der byder på en række fantastiske naturoplevelser.

Den rå og barske natur langs Vesterhavet er på en gang både vild og rolig, men altid smuk uanset årstiden.

De enestående udsigter imponerer de fleste, og uanset om du er til hygge eller hike eller måske en blanding af begge, vil vestkysten i Nordjylland altid give dig naturoplevelser i særklasse.

Du kan gå på udkig efter et udvalg af naturperler i listen via linket her 

Facebook Del

Læs om fantastiske oplevelser og events