Blokhus

De fleste slipper billigere i boligskat

Lokal undersøgelse fra home Blokhus
home blokhus

Der er stort set ikke det, der ikke er blevet sagt og skrevet i medierne den seneste tid om de nye foreløbige ejendomsvurderinger og den kommende boligskat.

home Blokhus har i den forbindelse lavet en lokal undersøgelse og den viser, at der er områder hvor boligskatten stiger eller områder, hvor der er en del fejl i vurderingerne. Men derudover viser den også, at der er en stor del af boligejerne, der slipper billigere fra 2024, oplyser de i en pressemeddelelse.

Forvirringen og misforståelserne – og ikke mindst usikkerheden – er mange, oplever ejendomsmægler Jeppe Straarup, der er indehaver af home-butikken i Blokhus og i alt syv nordjyske home-butikker.
Han har derfor taget sagen i egen hånd og ved hjælp af homes boligskatteberegner udregnet den enkelte boligejers nuværende boligskat og den kommende skat i 2024 på de huse og fritidshuse, han i øjeblikket har til salg i Jammerbugt Kommune.
På baggrund af opgørelsen tør han godt mane til besindighed for boligejerne og -køberne i og omkring Blokhus.
-Langt de fleste boligejere her i området oplever fald eller tilsvarende boligskat i 2024. Der er dog undtagelser, konkluderer Jeppe Straarup ud fra sin beregning.

Saltum-området er største vinder

Udenfor Blokhus´ byskilt bliver skatten generelt den samme eller lavere.
Undersøgelsen viser, at udenfor byskiltet i Blokhus er der ingen overraskelser i vente. De fleste vil opleve en stort set uændret ejendomsskat med de nye foreløbige vurderinger. Hvis de stiger, så er det for langt størstedelen så lidt, at det ingen betydning får.
Saltum-området ser ud til at være områdets største ”vindere”. Her viser Homes undersøgelser, at fritidshusejerne generelt står til en flot reduktion i deres ejendomsskatter i 2024.
Blokhus By har igennem mange år været utrolig populær, og priserne er steget meget. Det betyder selvfølgelig, at vurderingerne tager et stort hop.
Her vil købere efter 1. januar 2024 opleve, at skatten på fast ejendom generelt stiger. For de fleste af homes boliger, der er til salg, vil det være 2-400 kr. pr. mdr. dyrere i 2024. Men der er også eksempler på, at det både er mere eller mindre.
-For de fleste er det så lille en stigning, at det ikke vælter et boligbudget,” vurderer Jeppe Straarup og understreger, at hvis en køber overtager huset inden årsskiftet, så beholder man den nuværende boligskat. Altså ingen stigning.

Samtidig oplever Jeppe Straarup i kontakten med boligejere og -købere en del misforståelser omkring de nye foreløbige vurderinger og den kommende boligskat.
F.eks. slår han fast, at boligejere, der bliver boende i deres hus eller fritidshus ikke skal betale mere i skat, som nogle ellers tror.
-Hvis deres skat stiger, får de en tilsvarende boligskatterabat,” forklarer den erfarne mægler.
Blot fordi ens ejendomsvurdering stiger, betyder det ikke nødvendigvis, at man får en højere boligskat
-Hele beregningen er ændret med indførslen af de nye regler, så man kan sagtens opleve en stigning i sin ejendomsvurdering, men alligevel opnå en lavere boligskat,” forklarer Jeppe Straarup afslutningsvis.

Læs om fantastiske oplevelser og events