Nyheder
imported

Den femte hunde-festival løber af stablen

Når Blokhus-Hune Hundefestival afholdes i Blokhus Vildtreservat den 10. og 11. september 2016 kan den store fest for hunde fejre sit 5 års jubilæum.

Det sker:

Blokhus-Hune Hundefestival afholdes i Blokhus Vildtreservat den 10. og 11. september 

Tekst: Louise Kande – Foto: Poul Nymark

Hundefestivalen har udviklet sig meget i de sidste fem år og er nu kommet over sit hvalpestadie, men der er stadig plads til udvikling og nye ideer, siger de fire frivillige bag hundefestivalen, der er glade for opbakningen fra gæster og lokalområdet.

Selvom fokus ligger på hundeverden, arbejder man løbende på at have et varieret tilbud til gæsterne, fx bueskydning og ørneshow, så man når ud til et bredt publikum. Det er ikke bare en masse hundeglade danskere, der besøger hundefestivalen hvert år, også mange udenlandske turister kigger forbi festivalpladsen med deres hunde for at nyde den gode stemning og de mange aktiviteter.

Programmet 2016

Lørdag afholder Spanielklubben skue og viser de forskellige spanielracer frem. DHC Brønderslev laver rally og man kan opleve schweisshunde arbejde. Søndag er der bl.a. ørneflyvning, hundekagebagedyst og Old English Sheepdog klubben laver opvisning og giver tips til pelspleje. Der er masser af andre aktiviteter på festivalpladsen som fx Hundeklubben Klithuse, der laver opvisning, West Vendsyssel Buelaug tilbyder bueskydning og spejderne laver bålhygge. Gæsterne vil kunne gøre et godt køb i en af de mange boder med hundeartikler og foder.

Mad og drikke står damerne fra den lokale klub Blokhus Inner Wheel for. I det store madtelt kan hundefestivalens gæster købe lækker grillmad og tilbehør, øl og vand samt lidt lækkert til kaffen. Al Blokhus Inner Wheels overskud fra hundefestivalen går til godgørende formål, så gæsterne kan med god samvittighed købe en ekstra kop kaffe.

Kagebagekonkurrence med hundetema

I takt med den voksende interesse for flotte kager og avanceret bagværk har hundefestivalen valgt at hoppe med på bølgen, selvfølgelig med deres egen hundevariant. Om søndagen afholdes ’Den store hundekagebagedyst’, hvor deltagerne dyster med kager, der er lavet over temaet hund. Alle, der kan lide at bage, opfordres til at melde sig til konkurrencen og bage løs. Alle bidrag er velkomne uanset om det er småkager formet som kødben eller lagkage med poteaftryk. Kagerne bedømmes af en dommer og de tre bedste ’hundekager’ får flotte præmier. Man kan stadig nå at tilmelde sig til konkurrencen på hundefestival@jammerbugt.dk. Kagerne skal afleveres i Blokhus Inner Wheels telt søndag fra kl. 10-11. 

Læs om fantastiske oplevelser og events