Nyheder
imported

Der skal opleves flere fortællinger i Redningsstationen

Blokhusfonden har bestilt et oplæg med mere levendegørelse.

Tekst: Martin Frandsen Foto: Presse

Blokhusfonden er gået i gang med et projekt, der skal gøre den historiske Redningsstation i Blokhus endnu mere spændende og interessant for turister og gæster.
– Vi har fået et spændende oplæg fra en arkitekt om, hvordan redningsstationen i langt højere grad kan levendegøres og opgraderes, så den kan give nogle spændende fortællinger til børn, unge og ældre, fortæller borgmester Mogens Chr. Gade, der også er formand for Blokhusfonden.
Det handler eksempelvis om på væggene at fortælle om forløbet i en redningsaktion, eller at børn kan prøve kræfter med at ro en redningsbåd og mærke, hvad der skal til, ligesom der med apps kan være interaktive oplevelser.
– Projektet koster 1,5 mio. kr., og vi har bedt om at få et oplæg, siger Mogens Chr. Gade og tilføjer, at en evt. finansiering skal ske via ansøgninger til fonde.
 

Søger frivillige
Men en åben redningsstation kræver også, at man får rejst et hold frivillige på benene til at sikre, at der rent fysisk også bliver åbnet og lukket for attraktionen.
Derfor havde Blokhusfonden også inviteret alle interesserede frivillige til et møde mandag 17. maj for at fortælle om opgaverne og få nye frivillige kræfter til at sikre, at den historiske redningsstation fortsat kan holde åbent og formidle historien.

Læs om fantastiske oplevelser og events