Nyheder
imported

Det sker: En verden af uld

Skandinaviens største uldfestival afvikles ved Jambo Feriepark i weekenden d. 11. – d. 12. maj.
Blokhus avis – hele Jammerbugtens avis
Tekst: Louise Kande – Foto: Presse

Du kan godt glæde dig til en hel weekend, der står i uldens tegn, når Skandinaviens største uldfestival løber af stablen igen den 11. og 12. maj 2019.

Der er mange muligheder for at gøre denne weekend til en af årets bedste weekender, hvad enten du er afsted til Uldfestival med din veninde, sammen med hele din strikkeklub eller med din nærmeste familie. Uldfestivalen, der nu afholdes for 13 år i træk, er Skandinaviens største af sin art og trækker mere end 20.000 gæster til hvert år. Den afvikles altid den anden weekend i maj. Festivalen, der startede med 3000 gæster, er år for år vokset til lokalområdets største begivenhed, og består nu af mere end 65 stande med alt inden for kvalitetsgarn, designs og tilbehør til strik og hækling m.m. På festivalpladsen vil der være telte med udstillere af alt indenfor garn, hækling, strikning, skind og meget mere, og du vil finde en mangfoldighed af naturmaterialer, som ikke så let findes andre steder.

Modeshow og Kuldsejling

Uldfestival i Saltum er blevet mødestedet for de passionerede garnelskere, hvor der er udstillere fra hele Danmark, men også fra Norge, Sverige, Tyskland og Grønland.

Rundt på festivalpladsen er der mulighed for flere gode oplevelser. Her kan du blandt andet overvære klipning af får og begge festivaldage kan du opleve modeshow ved Ausra Drivstedt fra Sverige samt foredrag med Tekstildesigner Sisse Fog Odgaard og projektet Kuldsejling. – Kuldsejling er et spændende crowd-knitting projekt, hvor garnbutikker rundt omkring i hele Danmark har modtaget ufærdige strikkeprojekter, som Sisse Fog Odgaard efterfølgende har omdannet til farverige redningsflåder, fortæller Gitta Hansen, der er formand for Saltum Uldfestival. Meningen med udstillingen er, at gæsterne skal kunne se, hvordan mislykkede strikkeprojekter kan omdannes til meningsfyldte ting. – Sisse Fog Odgaard mener, at vi skal turde at afsløre vores mislykkede projekter og bede andre om hjælp, for det sætter os fri, forklarer Gitta.

Shetlandsøerne – Fair Isle & Lace

Shetlandsstrik er temaet for dette års festival i Saltum. Shetland er en skotsk øgruppe på 32 øer placeret nord for Skotland mellem Orkneyøerne og Færøerne, og her er de blandt andet kendt for deres uld- og strikketeknikker, Fair Isle og Lace, som bliver omdrejningspunktet for dette års festival.

 

 

Læs om fantastiske oplevelser og events