Nyheder
imported

Det sker: MTB i Blokhus Klitplantage

Der er risiko for bremsespor, udskridning og røde kinder, når Peter Dahl styrer en hyggelig fælles MTB-tur i den enestående natur i og omkring Blokhus Klitplantage.

Tekst: Lotte Kande – Foto: Poul Nymark Foto

Hele din krop arbejder. Du pedalerer i små, korte eksplosioner. Dine arme opsuger stiens ujævnheder. Du skifter gear, rejser dig på cyklen, balancerer. Hele din krop fokuserer på forceringen af en stor gren på tværs af sporet. Du er svedig, snavset og nærmest lykkelig. Du kører mountainbike.

Onsdag den 23. oktober Kl. 13-15 er der igen MTB-tur i Gateway Blokhus/Blokhus Klitplantage med Peter Dahl – og det er gratis.

I påskeferien har du mulighed for at tage på en fælles MTB-tur i Blokhus’ smukke plantage. Her er der både guide og øvrige MTB-cyklister med.  – Under alle omstændigheder er det en fordel, at du kører med folk, der har bare lidt erfaring de første gange, hvilket gør denne tur så relevant, forklarer Peter Dahl og fortsætter, – MTB er radikalt anderledes end almindelig cykling, og at køre bag ved en, der kender en god sti og så bare følge hans eller hendes bevægelser, er en glimrende sikring mod smertefulde og kostbare begynderfejl – og mod at du farer vild for den sags skyld.

Turens første time bliver brugt på at udforske Blokhus Klitplantage og det åbne land omkring den. Peter Dahl kender hver eneste sti og afkrog i området, så turen byder på masser af inspiration til nye spændende tracks. Den anden time køres der koncentreret omkring Gateway Blokhus, hvor der prøves kræfter med den kuperede MTB-rute.

Aktiviteten er for alle, og der køres i et tempo, hvor både far og søn, mor og datter kan være med.  Der er mødested på Gateway pladsen. Medbring selv MTB, hjelm og vand. Cykel kan også lejes hos Hune-Blokhus Cykleudlejning. Det er Erhvervsforeningen Destination Blokhus i samarbejde med VisitJammerbugten, der står bag denne aktive begivenhed.

Læs om fantastiske oplevelser og events