Brovst

Dronningens Fortjenstmedalje til Dorthe

Dorthe Sadolin startede på Brovst Bibliotek 1. maj 1981 og har netop holdt 40-års jubilæum i Jammerbugt Kommune. Dagen blev fejret på biblioteket, hvor borgmesteren kom forbi for at overrække Dronningens fortjenstmedalje.

Med til flytning
Første gang Dorthe satte sin fod i Jammerbugt Kommune som ansat var på Brovst Bibliotek. Det lå dengang i Østergade 13, og fem år senere var hun med, da biblioteket flyttede til de nuværende rammer i Brovst.
Siden da er der sket meget i hendes 40 år i kommunen, og hun har prøvet stort set alt, hvad der er af opgaver på et bibliotek.
Tilbage i 80’erne havde bibliotekerne kartoteksskabe med kort for hver bog i samlingen. Tilsvarende var der kort og datotavle i bøgerne, og her registrerede hun og resten af personalet udlån. Hjemkaldelser foregik også manuelt på skrivemaskine på blanketter i tre lag for 1., 2., og 3. hjemkaldelse.
Når de var skrevet, så skulle de sendes ud til låneren i breve. Som Dorthe påpeger, er det noget nemmere med nutidens digitalisering både at udlåne bøger og hjemkalde dem.

Det må Dorthe vide
I dag står Dorthe for bibliotekets teknisk afdeling og arbejder primært med at modtage nye materialer, indkøb, “indbinde” bøger og reparation af dem. Hun arbejder også med udstillinger, økonomi og betjener mange af kommunens brugere på biblioteket.
De mange år i branchen betyder også, at det er Dorthe, som kollegerne henvender sig til, når de er i tvivl om noget – for det må Dorthe vide – som de siger.
Hun sætter stor pris på sine kolleger og det var i høj grad også kollegerne, der var med til at gøre 1. maj 2021 til en festlig og uforglemmelig dag for hende.
Om formiddagen var der brunch med bibliotekschef Susanne Hjort Hansen, Dorthes to døtre og borgmester Mogens Christen Gade, og her overrakte borgmesteren Dronningens fortjenstmedalje til Dorthe.
Dagen sluttede hjemme sammen med familien, som også fejrede hende på behørig vis. Når flere igen må samles, så fejres jubilæet på biblioteket i Brovst.

Læs om fantastiske oplevelser og events