Blokhus
Redaktørens udvalgte

Niels Jørgen Jensen – Fårup Sommerland

Dynamisk og empatisk både på job og privat

Fårup Sommerlands direktør Niels Jørgen Jensen har lokale rødder

Sommeren banker på døren, og det betyder hektisk travlhed i Fårup Sommerland – ikke mindst for den populære parks 45-årige direktør Niels Jørgen Jensen. Derfor var det dejligt at kunne fange ham i en ledig stund på kontoret på første sal over restauranten ”Spisekammeret”. Han er så at sige født og opvokset med at stå tidligt op og tage fat på dagens arbejde. Som søn af tidligere byrådsmedlem i Pandrup Kommune, Lars Chr. Jensen, og hustruen Ellen, oplevede han en både tryg, kærlig og lærerig barndom og ungdom på Søndergård, der ligger lidt nord for Saltum på vej til Lille Norge. Han fortæller således med et varmt blik i øjnene om, hvordan det var at vokse op i et landbrugshjem, hvor alle var en del af et arbejdsfællesskab.

Selv hjalp han til med alt det, der nu engang er at tage fat på, så han har fra sine helt unge år været vant til at smøge ærmerne op. Det har han gjort lige siden, og han har taget hjemmets værdier omfattende bl.a. glæden ved at være en aktiv del af et fællesskab med sig videre i sit arbejdsliv.

Ligesom i barndommens landbrugshjem er konceptet i Fårup Sommerland således også, at sommerlandets gæster selv skal være aktive og udfolde sig. Denne dybe idé i forretningskonceptet blev grundlagt af parkens ophavsmand, direktør Anders Kragelund, sideløbende med en række årlige fornyelser og nye attraktioner. De efterfølgende direktører, senest Niels Jørgen Jensen, har loyalt fulgt denne linje og med stor succes.

Som man sår, sådan høster man

Et loyalt arbejdsfælleskab med en empatisk direktør i spidsen er noget, der har båret frugt. Niels Jørgen Jensen ved om nogen, at som man sår, sådan høster man. Og det motto har været og er bærende for hans virke. Han ved, hvor vigtigt det er at skabe gode minder, der aldrig forsvinder, og det er netop det, der er det fundamentale formål med aktiviteterne i Fårup Sommerland.

Efter at have trådt sine barnesko på Søndergård fulgte otte år på Saltum Skole efterfulgt af et år på efterskole i Aabybro. Sideløbende med skolegangen tog Niels Jørgen del i pasningen af en salgsbod med grøntsager mv. ude ved vejkanten og gik med aviser i et område med lang vej mellem modtagerne, men det tog den unge gut i stiv arm og med godt humør. Avisen skal jo ud!

Vejen til direktørposten i Fårup Sommerland

Efter folkeskolen blev Niels Jørgen student fra Brønderslev Gymnasium, og i juni 2003 kunne han smykke sig med titler både som bachelor i erhvervsøkonomi og som cand.merc. fra Aalborg Universitet. Under studierne var han ansat som sæsonmedarbejder i Fårup Sommerland, og det blev fra 1. september 2003 til et fast job. Med både den praktiske erfaring, de gode værdier i rygsækken og den fagligt teoretiske baggrund var han godt rustet til nye udfordringer.

I parken fik han skiftende jobs og roller, og det blev også til fem år i Billund, hvor han var med til at udvikle attraktionen Lego House. I 2019 gik turen retur til Fårup Sommerland, og nu sidder Niels Jørgen Jensen altså solidt i direktørstolen.

Og han har masser af spændende udviklingsplaner på tegnebrættet, skulle vi hilse at sige, ligesom han også får tid til at bestride posten som formand for Visit Denmarks bestyrelse, hvis opgave er at udvikle turismen på nationalt plan.

Travlt arbejdsliv, rigt privatliv og tætte familiebånd

Privat bor Niels Jørgen Jensen i Vodskov med Malene og parrets to døtre. Også Malene er direktør, nemlig i Behandlingsrådet i det nationale sundhedsvæsen. For hele familien gælder det, at de har en stor passion for sport – især fodbold. Alle fire har dyrket eller dyrker fortsat fodboldsporten. Således slapper Niels Jørgen af med noget veteranfodbold ind imellem. – Hvis han løber lige så stærkt på fodboldbanen som i sit arbejdsliv, venter en DM-medalje vist forude (!).

Også skisport hører til familiens sportsaktiviteter med ture til Norge og en enkelt til Italien. I det hele taget er spændende oplevelsesrejser en passion for familien Jensen. Niels Jørgen kan med glad stemme fortælle om ture til bl.a. Japan, New Zealand, Østen og USA – ture hvor alle fire deltager, hvilket er med til at understrege det stærke sammenhold og familiefællesskab.

– Endelig står der også koncerter på paletten af fritidsaktiviteter. Det gælder både klassisk musik og pop-rock. Men tilknytningen til lokalområdet er intakt – således frekventeres sommerhuset i Fårup Klitbakker ofte!

Elsker at lave mad

Men uden mad og drikke, duer helten som bekendt ikke. – Niels Jørgen elsker således at lave mad, og ofte er det ham, der står for hovedretten, når der er gæster i huset. Ikke mindst den brændefyrede pizzaovn nyder han at bruge efter at have lavet en surdej et par dage før. At lave god mad er samtidig kreativ afslapning, lyder det fra mesterkokken alias Niels Jørgen Jensen (!).

Gang i en ny spændende sæson

Samtalen er slut, og andre gøremål venter den engagerede, dynamiske og empatiske direktør for Fårup Sommerland. Der er gang i en ny spændende sæson, og Fårup Sommerlands direktør og hele hans samlede stab af medarbejdere er klædt på til at modtage årets mange gæster med åbne arme….!

Læs om fantastiske oplevelser og events