Nyheder
imported

Ejendomsmæglerne kan se tilbage på et rekordår

Der er ingen udsigt til at sommerhusene her i området falder i pris.

Tekst: Martin Frandsen – Foto: Presse

Selv om 2020 var et meget travlt år for ejendomsmæglerne, så betyder udviklingen på boligmarkedet her i 2021, at mæglerne kan se tilbage på et rekordår. Sådan lyder det samstemmende fra Thorkild Kristensen, Blokhus, Villadsen Ejendomshandel samt Real Mæglerne Løkken, Blokhus og Hjørring.

Thorkild Kristensen

Butikschef og ejendomsmægler Hans Henrik Hansen kan melde om et formidabelt 2021 for Thorkild Kristensen, Blokhus.
– Det har været fantastisk. 2020 var et fænomenalt godt år, og alligevel ligger vi 10 pct. over her i 2021, fortæller han.
– Her hen over efteråret kan vi godt mærke, at markedet er bremset lidt op, men det skyldes, at der ikke er så mange emner til salg. Der mangler nyheder i markedet til at holde gang i tingene, for køber er der nok af, uddyber han.
Og når der så kommer nye sommerhuse til salg, så sker der noget.
– Det skubber til hele markedet, og så får vi også solgt nogle af de gamle emner, siger Hans Henrik Hansen.
Han har en forventning om, at markedet fortsætter på samme niveau i 2022.
– De skyldes også alle de tiltag, der er i Blokhus og Løkken, og alt det der sker. Vi har haft et fantastisk 2021 og er meget glade og tilfredse, og vi er meget fortrøstningsfulde i forhold til 2022.

Vi glæder os til det nye år, understreger Hans Henrik Hansen.

Villadsen Ejendomshandel

Søren Villadsen melder om travlhed på hele boligmarkedet, og selv om han havde et supergodt 2020, så ligger han i år 30 pct. over 2020 samt ikke mindre end 50 pct. over gennemsnittet for årene 2017 til 2019.
– Sommerhusmarkedet har virkelig rykket, særligt i foråret og forsommeren. Men det gav også en udfordring i at få tilstrækkeligt med huse til salg. Havde vi haft 20 sommerhuse mere, havde vi solgt de 18, men man er generelt løbet tør for emner i Jammerbugt, siger Søren Villadsen.
Det betyder selvfølgelig også, at priserne har fået et nøk op, og der bliver de, forudser han.
– Selv om der ikke længere er fem købere til hvert hus, så er der én, og det er nok. Vi kommer ikke til at se et prisfald på sommerhusene de næste par år med mindre, der sker noget voldsom med renten, siger Søren Villadsen.
Også salget af helårshuse og landejendomme går forrygende.
– Vi har lige solgt tre landejendomme til priser på tre mio. kr. og derover, og alle er solgt inden for cirka 14 dage. Det er helt sikkert fine ejendomme, men det er exceptionelt, at vi sælger så hurtigt og til de priser, siger Søren Villadsen.

Real Mæglerne

Også hos real Mæglerne i Løkken, Blokhus og Hjørring kan man se tilbage på en travl tid.
– I år har markedet været meget positivt. Alligevel havde vi for tre år siden ikke troet, at vi i medio november 2021 ville have lukket 98 handler i Blokhus og Løkken, siger medindehaver Kasper Poulsen.
Og selv om der ikke længere er samme nærmest urealistiske interesse fra købernes side, og markedet ikke er lige så glohedt som i foråret, så forud ser han, at sommerhusene i Løkken- og Blokhus-områderne ikke vil falde i pris.
– Der sker så mange spændende ting og aktiviteter begge steder, som gør det spændende og attraktiv at have sommerhus heroppe, og så er der jo den enestående natur med Vesterhavet, siger Kasper Poulsen.
– Løkken og Blokhus er så populære områder, at sommerhusene ikke vil falde i pris, selv om priserne nok vil flade ud, siger han.
 

Læs om fantastiske oplevelser og events