Pandrup

Elever er tilbage på Skolecenter Jetsmark

Mandag 14. september måtte Skolecenter Jetsmark sende sine to 8.klasser samt deres lærere hjem som følge af, at en elev på skolen var testet positiv med Covid-19.

Klar efter test
Siden er eleverne blevet hjemmeundervist af de hjemsendte lærere samt blevet testet for Corona, og nu er 95 procenter af eleverne tilbage på skolen efter at være testet negativ.
De sidste elever venter på svar på deres test, oplyser skoleleder Jakob Voldby.

Var 5 dage på skolen
– Det viser sig, at eleven har været på skolen i 5 dage, uden at nogen vidste at eleven var smittet med Covid-19, oplyser skoleleder Jakob Voldby.
Det var nemlig først en uge efter at være blevet smittet, at eleven, som ikke udviste nogen form for symptomer, blev kontaktet og oplyst om, at eleven kunne være smittet.
Det var en fredag, hvor eleven straks fik foretage en test og svarer mandag 14. september, at eleven var smittet.
– Det viser, at vi har et set-up, der er så stærkt, at eleven ikke smitter videre, selv om eleven har været på skolen i 5 dage. Det er en kæmpe kompliment til de vejledninger, som vi skal efterleve, og til vores personale for at udføre og overholde vejledningerne, siger Jakob Voldby.

Det virker
– Det er altid ærgerligt, at en elev bliver syg og testet positiv, men så er det godt at se, at det, vi gør for at inddæmme, er nok. Det ville have været skrækkeligt, hvis vores set-up ikke havde været godt nok, og 40 børn var blevet smittet, understreger Jakob Voldby.

Jetsmark IF i gang igen
I forbindelse med hjemsendelsen af eleverne besluttede Jetsmark IF at aflyse al ungdomstræning samt kampe, men dette bliver genoptaget fra og med i dag, fredag 18. september, netop fordi det er lykkes at inddæmme smitten optimalt.

Læs om fantastiske oplevelser og events