Blokhus

Tæt på Inge Valbirk

Møde hotelchefen fra Blokhus Feriecenter
Inge Valbirk

Inge Valbirk har været hotelchef siden 2008 på Blokhus Feriecenter.

Hun er en målbevidst og ambitiøs kvinde med solide værdier og med et godt blik for en ledelsesform præget af empati og gensidig respekt. Inge Valbirk har midt i en travl hverdag på Blokhus Feriecenter stillet sig til rådighed for en samtale med Blokhus Avis. Hun er en ægte Blokhus-pige og blev i 1971 født ind i en tilknytning til området og dets historie. Og man kan roligt fastslå, at hun på intet tidspunkt har svigtet sine rødder. Tværtimod har de givet hende både energi og lyst til at lægge sine kræfter i at være en aktiv del af den fantastiske udvikling, Blokhus og omegn har været inde i gennem årene. Fra at være en lille badeby, hvor der kun var liv og aktiviteter i sommermånederne, er Blokhus i dag en charmerende og levende by hele året.

Håber på mange år endnu i sit nuværende job

Inge Valbirks far, Frank Pedersen, drev hotellet i en lang årrække og var med til at skabe et godt udgangspunkt for fremtiden, da datteren overtog ansvaret som hotelchef i 2008 efter at have været fast ansat medarbejder siden 1993. Som Inge Valbirk siger med et blink i øjet, så er hun nu ved at udfordre sin far, når det gælder åremålet for at sidde i chefstolen på Blokhus Feriecenter. Frank Pedersen havde ansvaret fra 1973 til 2006, altså i 33 år. I år runder Inge Valbirk 15 år som hotelchef, og spurgt om sine fremtidsplaner fastslår hun, at hun stortrives i jobbet og håber på mange år endnu med sin nuværende arbejdsfunktion. Så mon ikke fars rekord bliver slået? De senere år har Blokhus Feriecenter gennemgået en større renovering, og fremstår i dag som et attraktivt feriecenter med 276 lejligheder, der lever op til tidens krav og forventninger om komfort og kvalitet, ligesom der er fællesfaciliteter i form af et subtropisk badeland, badecafé, fitness/wellness center samt en nyrenoveret udendørs pool. Hertil kommer multibane, grillpladser, trampolin samt naturligvis en legeplads til de små.

Blokhus Feriecenter – ferie for alle

Også Blokhus Feriecenters beliggenhed er optimal med Vesterhavet og den brede sandstrand til den ene side, Blokhus bymidte til den anden side samt en fantastisk natur med skov og vandrestier i få minutters gå-afstand. Og det går da også strygende med bookingen, fortæller Inge Valbirk, som glæder sig over den store succes, stedet oplever med især både danske, norske svenske og tyske gæster. I ferieperioderne er der typisk mange børnefamilier og i skuldersæsonen mange seniorer. Blokhus Feriecenter er således kort og godt: ferie for alle.

Også et liv uden for arbejdstiden

Det er travle dage, Inge Valbirk oplever, men for hende er der også et liv uden for arbejdstiden. Hun holder således meget af lange gåture i naturen omkring Blokhus, ligesom familien er et omdrejningspunkt for hende. Hun er gift med juridisk chefkonsulent ved Aalborg Kommunes skoleforvaltning, Martin Valbirk. Sammen har de en datter på 19 år, der er gymnasieelev, og en søn på 22 år, der studerer medicin på fjerde semester. Familien Valbirk bor privat i hus i Pandrup. Noget af det, der optager Inge Valbirk i den sparsomme fritid er gospel-musik. Hun synger således i et nystartet gospelkor i Vadum. Hun begrunder sit valg af gospel med, at hun nyder at være en aktiv del af en musik, som hun oplever som værende både livsbekræftende og glad. Musikken, sangen og fællesskabet giver en helt speciel form for energi, så man bliver helt ”høj i hatten”, som hun selv udtrykker det.

En kerneværdi at kunne hjælpe hinanden og løfte i flok

Og mon ikke, Inge Valbirk tager den gode og livsbekræftende energi med sig i det daglige arbejde på Blokhus Feriecenter? Det tyder alt på, for forespurgt om, hvilke menneskelige egenskaber hun sætter højt, svarer hun på sin egen beskedne og sympatiske facon: – At kunne hjælpe hinanden på kryds og tværs og løfte i flok. Og noget af det, der driver Inge Valbirks engagement i jobbet og glæden ved det, er, at hun nyder servicering af feriecentrets gæster. Der er aldrig to dage, der er ens, men at møde glade og forventningsfulde gæster, der kommer og går, er en rigtig god oplevelse. Det gør, at vi alle her på stedet yder vores bedste for, at gæsterne får opfyldt deres behov og ønsker. Og så har det i øvrigt været fantastisk at have været og stadig være med i den imponerende gode udvikling, Blokhus/Hune har været og er i fuld gang med. Derfor følges der også løbende op på tingene, og Inge Valbirk er en engageret og trofast deltager i alle Erhvervsforeningens møder m.v.

En hotelchef med gode værdier i bagagen

Efter at have haft lejlighed til en samtale med Inge Valbirk om stort og småt kan man ikke andet end at konkludere, at Blokhus Feriecenter har en hotelchef, der hviler i sig selv både arbejdsmæssigt og privat, fordi hun har nogle gode værdier i bagagen, som hun kan trække på, og en empatisk tilgang til omverdenen, der spreder tryghed, arbejdsglæde og livsglæde.

Læs om fantastiske oplevelser og events