Aabybro

Et helt særligt rejsegilde – etape 1 Aabybro C

Pølsevognen var på plads. Håndværkerne dukkede frem fra deres forskellige arbejdssteder netop som bygherre, rådgivere, leverandører, forvaltning og politikere dukkede op.

Et særligt byggeri

Der var torsdag 3. juni kaldt til rejsegilde på etape 1 i udviklingen og moderniseringen af Aabybro Centret, og med en placering mange etager oppe vidnede kransen om, at her er tale om et helt ekstraordinært byggeri.
Det kom også både borgmester Mogens Chr. Gade og Lars Emborg, formand for Nørresundby Boligselskab, ind på i deres taler.
Blandt andet, at det er det hidtidige største projekt i kommunen, og når de 3 etaper står færdige, så er projektet løbet op i 250 mio. kr.
Ligesom Nørresundby Boligselskab havde lejet alle 15 boliger ud fra dag 1 i Posttorvet, så er der stor interesse for de kommende lejeboliger i etape 1 i Aabybro Centret.
Der er allerede en liste med 40-50 interesserede, oplyser Lars Emborg.
(Se mere om de 3 etaper sidst i artiklen)

Udvikling af centret
Det hele begyndte med et ønske fra centerforeningen om at få moderniseret det 40 år gamle center.
Den henvendelse tog kommunen til sig, og med baggrund i det succesfulde samarbejde om opførelsen af Passagen i Aabybro tog Jammerbugt Kommune den første kontakt til Nørresundby Boligselskab om centret tilbage i januar 2017.
– Nu er vi godt på vej med 1. etape, og det er en stor dag for udviklingen af både centret og den potentielle bosætning i det, nogle kalder Aabybro C, sagde Mogens Chr. Gade.
– Sammen med Posttorvet giver det her midtbyen et kæmpe løft og en tilbundsgående forandring. Det nye center bliver et stort aktiv for Aabybro by og dermed for Jammerbugt Kommune, sagde han.
Borgmesteren tilføjede, at der har været en god proces, som har sikret, at alle interessenter har kunnet bidrage til udviklingen af den fremtidige bymidte og opnå den rette kombination af butikker, erhverv og boliger.
– Det er med sine 6.700 kvadratmeter det største projekt i Jammerbugt Kommune, sagde Mogens Chr. Gade.
Han rettede også en tak til totalentreprenør, Tom Jakobsen A/S.
– Tak til Tom Jakobsen for at tage initiativet og ansvaret for at udvikle byen. Det er en vigtig indsats. Tak til håndværkerne for at gøre tegningerne til virkelighed Handling slår alt.

Et kæmpe puslespil
Arkitekt Søren Nygaard glædede sig over at være med i et byggeri af denne størrelse og fremhævede også dialogen bag projektet, og Lars Emborg lagde heller ikke skjul på, at han også er stolt over at være en del af projektet, som også omfatter cykel- og gangsti fra syd for centret og op forbi DGI Huset og Aabybro Skole ved Kattedamsvej.
– Det her har været tænkt mange gange, og det har været et spørgsmål om tålmodighed. Tak til ejere og lejere af det gamle center. Det har været et puslespil med en 1. etape til 135 mio. kr. Ved rejsegildet sætter vi fokus på håndværkerne og deres gode indsats, som sørger for, at vi kommer flot i mål, sagde Lars Emborg.
Ifølge tidsplanen skal Thiele Briller & Kontaktlinser, Sportmaster samt Bog&Ide nemlig være klar i deres nye lokaler inden julehandlen, mens boligerne vil være klar til indflytning 1. februar 2022.

Etape 1:

 • Bygningerne med Bog & Ide, Sportmaster og Thiele samt Frøken Fin blev revet ned, og de tre førstnævnte genhuses i den tidligere Fakta-bygning.
 • Ny indkørsel til centret.
 • Opførelse af nye bygninger med ny arkitektur på næsten samme placeringer i 4, 5, 6 og 7 etager med fire etager ud mod Østergade og så stigende ind mod midten af centret.
 • Butikkerne kan rykke ind i nye og større lokaler i efteråret 2021.
 • Opførelse af 29 almene store familieboliger med to eller tre rum
 • 12 ungdomsboliger på 50 kvadratmeter.
 • 16 ejerlejligheder med terrasse eller taghave.

Etape 2:

 • Nedrivningen af bygningen, hvor Mæglerhuse tidligere boede.
 • Byggeri 24 ældreboliger i stedet for den nuværende bygning.
 • Der bygges i 5 og 6 etager med butikslokaler i stueplan.
 • Etape 2 skal være gennemført ultimo 2022.

Etape 3:

 • Fakta-bygningen rives ned til fordel for en torveplads med mulighed for torvemiljø og cafeer.
 • Cirka 30 nye lejeboliger og cirka lige så mange ejerboliger.
 • Der bygges et fælleshus til Nørresundby Boligselskabs lejer i Aabybro Centret samt i Passagen.

Læs om fantastiske oplevelser og events