Nyheder
imported

Fårup Sommerland tilfreds

Fårup Sommerland kan, selv om sæsonen bød på 38.000 færre gæster, konstatere at man har haft den tredjebedste sæson nogensinde

 Fårup Sommerland holder status over sæsonen. Parken har haft besøg af 602.739 gæster. Det er 38.000 færre end rekordåret 2011, men alligevel den tredjebedste sæson nogensinde. – Vi er tilfredse i betragtning af det dårlige sommervejr, lyder konklusionen.

Der er gang i optællingen i Fårup Sommerland, der har lukket parken for i år og holder status på sæsonen. Meldingen er klar fra adm. direktør Per Dam Jensen:

– Sommervejret har budt på en rigtig rutsjebanetur for os. Først havde vi den bedste pinse nogensinde med rekordmange gæster. Det lovede jo godt, men så fik vi en den koldeste juni i 21 år med regn i alle weekender. De første to uger af juli var derefter så de koldeste i 25 år, så vi skal vel faktisk tilbage til 1987 – før Berlinmurens fald og mobiltelefoner – for at finde koldere vejr i forsommeren, siger Per Dam Jensen og tilføjer, at dårligt sommervejr ikke kan undgå at påvirke gæsteantallet i Fårup Sommerland.

Flere sæsonkort end ellers

– Fra uge 29 kom solen så – og dermed også mange gæster. Vi ender på 602.739 gæster, hvilket er en tilbagegang på ca. 6% i forhold til rekordsæsonen 2011.  Alligevel er det den tredjebedste sæson nogensinde, og det er vi tilfredse med – i betragtning af sommervejret. Vi er meget glade for, at vi har solgt flere sæsonkort end tidligere, og at kortene er blevet brugt flittigt. Det viser, at vi fortsat har en rigtig god kontakt til vores sæsonkortholdere, hvor der naturligt nok er en hel del nordjyder iblandt, og det er rigtig skønt, siger Per Dam Jensen.

 Vigtigt med fokus på udvikling

–  Det dårlige vejr har desværre haft en betydning for mængden af turister i området – det er tydeligt for enhver. Dét har vi også kunnet mærke, da det har påvirket vores antal af turistgæster. En dårlig sommer har både betydning i selve året, men den kan også have betydning for turisternes valg af feriedestination det efterfølgende år. I Nordjylland er vi i konkurrence med mange andre feriedestinationer, både nationalt og internationalt, så er der mere end nogensinde behov for, at vi står sammen om udvikling af turisterhvervet. Det gælder både udvikling i vores egne virksomheder – men det handler også om udvikling, samarbejde og markedsføring på tværs, så vi sammen kan løfte niveauet og antallet af turister i vores skønne region, opfordrer Per Dam Jensen og slutter:

– Vi glæder os meget til arbejdet med at gøre klar til sæson 2013. Vi satser på at finde ind på rekordsporet igen der – ikke mindst i kraft af vores store nyhed til næste år, rutsjebanen Orkanen.

Per Dam kigger her på modellen over Orkanen der bliver den nye attraktion i 2013. Til højre ses Søren Kragelund fra Fårup Sommerland. (Foto: Lars Bisgaard – blokhus.dk/Blokhus Avis)

Smugkig ind i 2013:

– Fårup har officiel åbning den 26. april, og der er desuden åbnet for fire Blå Mandage. Den første er den 22. april.

– Fårup investerer stort til næste år: 35. mio. kroner i en ny stor rutsjebane – Orkanen. Byggeriet starter nu, og den står klar til indvielse Grundlovsdag den 5. juni.

Læs om fantastiske oplevelser og events