For børn

Familieferien i Blokhus

GUIDE: 10 gode oplevelser for hele familien
Blokhus ferie by strand

ANNONCØRBETALT INDHOLD:

Familieferien langs Nordjyllands Vestkyst er ofte en god og mindeværdig oplevelse med en perlerække af gode oplevelser. Området omkring Blokhus og Løkken og helt op til Hirtshals er en meget populær feriedestination og har tilmed meget at byde på lige fra smukke strande og naturskønne omgivelser til spændende kystbyer og aktiviteter for alle aldre. 

Feriebyen Blokhus

Blokhus er en af Danmarks mest populære feriebyer og kendt for sin smukke hvide sandstrand med badehusene, spændende attraktioner, shopping, events og det hyggelige bymiljø.
Efter en spændende dag i byen kan du nyde lækre middage på en af restauranterne eller hygge med en frokost. 

Og en af de oplevelser, du bestemt ikke må være foruden i forbindelse med dit besøg, er en slentretur på stranden, en stor vaffelis og en smuk solnedgang fra toppen af klitterne.

Blokhus strand

Oplevelser og shopping i Blokhus

Der er gode muligheder for at købe lidt med hjem i en af byens mange forretninger. Der er masser af indkøbsmuligheder både for damer, herrer og børn. Alt lige fra tøj, sko, tasker, smykker, outdoortilbehør, boliginteriør og møbler.
Fra Blokhus Torv er der indgang til Kalstrup Livsstilshus, som er et stort indkøbscenter, hvor der kan bruges masser af tid iblandt mærkevarer og designermøbler. 

Er du på jagt efter en unik oplevelse og et smukt kunsthåndværk, så kan du samtidig få en helt særlig en af sin slags i et ægte smykkeværksted, som også findes i Blokhus.

Hos Jan Jørgensen Smykker, der producerer håndlavede smykker i det smukkeste danske design, kan du få en rundvisning eller gå på indkøb.
Virksomheden er bl.a. Danmarks største leverandør af diamant- og vielsesringe, og forretningen er også et åbent smykkeværksted, hvor du kan kigge guldsmedene over skuldrene.

De mange, flotte smykker er perfekte som gave eller evt. til dig selv som et varigt minde om Blokhus.

Efter en tur rundt i feriebyen kan det være at sulten melder sig, og så er der flere anbefalelsesværdige steder, hvis familien skal hygge sig over et måltid.

Nedenfor finder du tre gode bud.

1. Restaurant Nordstjernen

I hjertet af Blokhus finder du Restaurant Nordstjernen. En familievenlig restaurant, som byder på a la carte hele året. 

I restauranten – kun et stenkast fra Blokhus Torv – er der god plads til at hygge sig med den gode mad, og straks måltidet er afsluttet kan feriebyen opleves.

På udvalgte datoer byder restauranten også på brunch, lækker tapasbuffet eller smørrebrødsbuffet.
Her opfordres til at rette henvendelse for at høre nærmere.

2. Blokhus Fiskerestaurant

En af de populære restauranter i Blokhus er Blokhus Fiskerestaurant.

En stor buffet med et væld af fiskeretter såsom bla. krabbeklør, laks, jomfruhummer, sushi, kulmule og meget mere. Derudover et bredt udvalg af kød med tilbehør samt en spændende dessertbuffet.

Er man ikke så meget for buffet, så er også mulighed for at bestille retter fra a la carte kortet, som også byder på flere forskellige retter.

3. Restaurant Poseidon

Restaurant Poseidon beliggende i Hune lige ud til indfaldsvejen i Blokhus er en af de nyere restauranter.
Den flotte restaurant byder på god, hjemmelavet mormor-mad og fransk inspirerede menuer.
Deres menuer passer til årstiderne, og er tilpasset hvilke råvarer, der er i sæson.

Alt maden er nænsomt kælet for og lavet fra bunden, så der ikke gåes på kompromis med smagen.

I tilknytning til restauranten er der hyggelig terrasse og værtshuset Gasten, som også byder på lækre cocktails.

Er du i Hune, så er et besøg i butikken hos den anerkendte kunstner Etly Klarborg også en god oplevelse.
Hun står bla. bag den velkendte Klarborg Nisse, som pryder de fleste hjem i Danmark op mod jul, og i 2024 har hun lanceret en hel sommerserie med den hyggelige stemning, der netop kendetegner området med strand, badehuse, klitter, leg mm.
Forretningen bugner af figurer fra den nye sommerserie og røde keramiknisser, men også unikke souvenirs til andre højtider. De specialdesignede varer vil give dig en autentisk shoppingoplevelse hos den landskendte kunsthåndværker.

Etly Klarborg

I Hune kan du også besøge Skulpturparken Blokhus. En 20.000 m2 stor park, hvor de byder på imponerende sandskulpturer opført af professionelle skulptører i temaet Verdens Vildeste Opdagelser. I år er parken udvidet med Europas største mobile voksmuseum, hvor du kan hilse på alle de berømte verdensstjerner.  Børnene kan få masser af sjov i glas- og spejleudstillingen og et besøg i blomsterudstillingen Havets Stemme vil sikkert også vække begejstring. En imponerende stor udstilling udarbejdet i naturmaterialer såvel inde som ude opført af den landskendte blomsterkunstner Johnny Haugaard i samarbejde med 120 frivillige.  fra hele Danmark

Action og sjov i feriebyen Løkken

En anden ferieperle langs Nordjyllands Vestkyst er Løkken. En charmerende kystby med høje klitter, de hyggelige hvide badehuse og en smuk sandstrand. Gå en tur på molen, nyd en smuk solnedgang i selskab med familien og en kæmpe isvaffel.
Der er også masser af butikker og restauranter i byen, hvor du kan få friske fisk og andre lokale delikatesser.

Løkken byder også på et bredt udvalg af aktiviteter. Du kan udfordre familien og få masser af fornøjelse af et besøg i Action House i Løkken. I udkanten af byen finder du det store indendørs gokartcenter, med alt hvad hjertet begærer af fart, spænding, sjov og sportslige aktiviteter.
Så uanset om du er til indendørs gokart, bowling, lasergame eller måske virtuel reality, så er Action House et rigtig godt bud, og så er der naturligvis også legeland for de yngste i familien. 
Her er det oplagt at familien tilbringer en hel dag, og efterfølgende kan der slappes af og lades op med forfriskninger i stedets restaurant.

Rubjerg knude 5

Fortsæt evt. mod nord og oplev en af Danmarks smukkeste naturperler – Rubjerg Knude, hvor hele familien sikkert vil blive betaget af den enestående udsigt over Vesterhavet. Lad børnene bestige sanddynerne og snup en tur til tops i fyret.

Dyreoplevelser i Hirtshals

Længere mod nord er et besøg i Nordeuropas største akvarie – Nordsøen Oceanarium beliggende i Hirtshals en stor og meget familievenlig oplevelse.

I det store Oceanarium kan man hilse på klumpfisken og følge med i fodringer. 

Man kan komme tæt på hajerne, se de søde legesyge sæler og lære en masse omkring stimevis af havdyr – både inde og ude. 

Der er legerum til børnene, og der kan hygges med mad i caféen.

Attraktionen byder også på forskellige events i løbet af året, En af de nyeste aktiviteter er eksempelvis at man på udvalgte datoer kan købe en overnatning og prøve at sove sammen med klumpfisken.

Sov godt

Har du endnu ikke besluttet dig for, hvor ferien skal tilbringes, så er feriehuset i klitterne en af de mest populære ferieformer, og her har Feriepartner, en perlerække af gode forslag, som du kan kigge nærmere på her.

Blokhus sommerhus Hirtshals_Photo Robin Skjoldborg_72

Når familien skal bestemme sig for overnatning, så er den mest populære overnatningsform at holde ferien i et hyggeligt sommerhus. Her kan du finde et bredt udvalg hos Feriepartner, som med sikkerhed kan finde det hus, som matcher dine behov.
De tilbyder huse, som ligger tæt på strand og by eller det sommerhus, som er godt gemt i klitterne, hvor der er fred og ro.

Med de de gode oplevelser og events, skøn mad og smukke omgivelser langs den nordvestlige kyst,  er det ikke så underligt, at familierne elsker at besøge dette område.

Det er en fantastisk mulighed for at tilbringe tid med familien, udforske og opleve noget nyt sammen.

En ferie, der skaber minder for livet.

Guide til ferien

Nedenfor finder du en liste udarbejdet efter ovenstående oplevelsessteder. 

Turen starter med anbefalelsesværdige steder i Blokhus. Herefter fortsætter turen til Hune og Løkken for efterfølgende at slutte i Hirtshals.

Snup alle steder fra listen eller vælg dine favoritter.

Rigtig god ferie. 

10 gode oplevelser til din ferie

Læs om fantastiske oplevelser og events