Fjerritslev

Fjerritslev College udvider med flere boliger

Det er planen, at Fjerritslev College får udvidet de nuværende 40 boliger med yderligere 36 fra starten på skoleåret 2022/23, og nu er projektet kommet så langt, at der også er sat husleje på de nye boliger.
Det er Domea i Aabybro, der opfører de nye bygninger nord for det nuværende fælleshus, og økonomiudvalget indstiller nemlig til kommunalbestyrelsen, at den godkender skema B for projektet.

Styrker gymnasiet
Og det vil være en klar styrkelse af Fjerritslev Gymnasium.
– Det er rigtigt godt, dog et er handling og opfølgning på Jammerbugt Kommunes strategi om, at vi skal have en ungdomsinstitution i Fjerritslev, som vores unge kan bruge, siger borgmester Mogens Chr. Gade.
– For at sikre, at gymnasiet – ligesom gymnasierne i de store byer – har tilstrækkeligt med volumen til at kunne tilbyde undervisning med høj kvalitet samt udbyde alle valgfag til vores elever fra Jammerbugt, Vesthimmerland og Thisted kommuner, så er det vigtigt, at vi også kan tiltrække elever udefra og tilbyde unge fra hele kongeriget at gå på college i Fjerritslev, understreger han.

Målet er 75 elever
Fjerritslev Gymnasium har nu 64 elever på college, heraf bor de 40 i de allerede opførte ungdomsboliger på gymnasiet, mens de resterende bor andre steder, hovedsageligt i de lejligheder, der er indrettet på Fjerritslev Kro.
– Vores mål er at få et college med 75 elever. Det vil svare til en ekstra klasse på hver årgang, siger Mogens Chr. Gade.
Og efterspørgslen er så stor, at det er nødvendig at oprette en midlertidig skurby, indtil boligerne er klar.

Boligerne
Den nye etape med ungdomsboliger ved gymnasiet omfatter 34 boliger på hver 25 kvadratmeter samt to handicapvenlige boliger på 35 kvadratmeter hver.
Og huslejen bliver henholdsvis 2.475 kr. per måned samt 3.175 kr. per måned for de handicapvenlige boliger.
Desuden kommer der et fællesareal på 340 kvadratmeter med blandt andet foyer, fællessal, vaskeri og tre disponible rum.
Samlet opføres 1.260 kvadratmeter.

Læs om fantastiske oplevelser og events