Nyheder
imported

Folketingspolitikere fik synliggjort turisterhvervets udfordringer

Feriehusudlejernes Brancheforening havde inviteret fire nordjyske folketingspolitikere til valgmøde hos Sol og Strand Feriehusudlejning, for at diskutere turisterhvervets udfordringer.

Tekst: Louise Kande (redigeret) – Foto: Presse

 

Hvordan henter vi flere turister til Nordjylland? Hvordan bliver vi konkurrencedygtige i forhold til omverdenen? Hvordan skaffer vi den nødvendige arbejdskraft?

 

Det var blot nogle af punkterne, der blev debatteret, da Feriehusudlejernes Brancheforening sidste mandag havde inviteret fire nordjyske folketingspolitikere til valgmøde hos Sol og Strand Feriehusudlejning.

 

Trods en travl valgkamp havde folketingskandidaterne Morten Marinus (DF), Christina Egelund (LA), Orla Hav (S) og Torsten Schack Pedersen (V) fundet tid til at lægge vejen forbi Sol og Strands hovedkontor i Hune for at lytte til input og svare på spørgsmål fra repræsentanter fra feriehusudlejningsbranchen og nordjyske campingpladser.

 

Udviklingen skal vendes

 

Nordjylland oplever ikke den samme stigning i antallet af turister som andre steder i landet. Den udvikling skal vendes, og valgdebatten skal synliggøre hvilke udfordringer, turistbranchen står overfor, fortæller vicedirektør Poul Fejer Christiansen fra Feriehusudlejernes Brancheforening. – Vi ønsker at sætte fokus på turisterhvervet, som er vigtig for det danske samfund. Vores erfaring fra tidligere valgdebatter er, at politikerne lytter, og at vi får sået nogle frø, som senere resulterer i konkrete tiltag. Det har vi senest set med lempelse af elvarmeafgiften for sommerhusejere og øget bundfradrag ved udlejning af sommerhuse. Det har stor betydning for turisterhvervet og dermed Danmark, siger Poul Fejer Christiansen.

 

Nærværende problemstillinger

Også administrerende direktør hos Sol og Strand Feriehusudlejning, Per Dam, glæder sig over valgdebatten, som er medvirkende til at gøre erhvervets problemstillinger nærværende for de folkevalgte. – Turismeerhvervet skaber mange arbejdspladser og afføder en stor omsætning i lokalsamfundene, og erhvervet spiller samfundsøkonomisk en væsentlig rolle. Derfor er det uhyre vigtigt, at politikerne støtter op omkring turismen, og at de forsøger at skabe de optimale udviklingsmuligheder og rammevilkår, siger Per Dam, der håber, at turismeerhvervet vil opleve et endnu større politisk fokus i fremtiden. – Den nuværende regering har turisme som et af vækstparametrene i dansk økonomi, og forhåbentlig er det fortsat tilfældet, uanset hvem der sidder i regeringen efter folketingsvalget, siger han.

 

 

 

Læs om fantastiske oplevelser og events