Nyheder
imported

Forårsfornemmelser i Nordsøen Oceanarium

De besøgende i Nordsøen Oceanarium kan godt begynde at glæde sig. Vejret tillader snart at udforske stranden, og i den forbindelse holder Nordsøen forårs-tema fra d. 12. april - 9. juni

Hirtshals:

Tema om stranden og alt det man finder der: Sten, skaller, rav, fiskeben, fossiler og meget mere

Tekst: Louise Kande Pedersen – Foto: Nordsøen Oceanarium

De besøgende i Nordsøen Oceanarium kan godt begynde at glæde sig. Vejret tillader snart at udforske stranden, og i den forbindelse holder Nordsøen forårs-tema fra d. 12. april – 9. juni. Stranden er et udflugtsmål for mange mennesker, men hvad er det for nogle skøre genstande der ligger der? Hvor de kommer fra? Og hvordan de er havnet på de danske strande? På en ganske almindelig gåtur på stranden, kan man finde alt fra forstenede havdyr, rav, ledeblokke til unikke sten.

– ”Ledeblokke er sten der er blevet flyttet af de store ismasser under istiden. Derfor kan man nu finde sten fra hele Skandinavien i Danmark. Fordi stenene ser meget forskellige ud, kan man se lige præcis hvor de stammer fra. På Nordsøen Oceanarium vil vi gerne formidle læring om tingene fra fortiden ind i nutiden videre til børnene” –  udtaler Kristina Ydesen, Biolog og udviklingschef I Nordsøen Oceanarium

Der er tale om et strandtema, hvor forskellige læringsformer er i centrum. Aktiviteterne i påsken varierer, og kombinerer fortællinger således, at der er oplevelser og læring til børn såvel som voksne.

Nordsøen holder i perioden også en fossiludstilling, hvor de viser forstenede havdyr mm. Her kan de besøgende se små fossil og rav i lupper, lære hvor de forskellige stenarter stammer fra m.m.

 

Læs om fantastiske oplevelser og events