Nyheder
imported

Forhekset genbrugsskov: Fårup Sommerland indgår samarbejde med Råt&Godt

Fårup Sommerland har indgået et samarbejde med den socialøkonomiske virksomhed Råt&Godt, som står for opførelsen af en forhekset skov bygget af genbrugsmaterialer i forlystelsesparken.

I efterårsferien i uge 42 bliver Fårup Sommerland pyntet i alle efterårets farver, når parken traditionen tro holder høstfest.

I år bliver ugen dog ekstra speciel, når en forhekset skov skyder op i forlystelsesparken i et samarbejde mellem Fårup Sommerland og den socialøkonomiske virksomhed Råt&Godt.

Den forheksede skov kommer blandt andet til at indeholde Mosekonens Bryghus, svampe i forskellige størrelser, kister og parkering til heksens koste, som alle opføres i genbrugs- og overskudsmaterialer hentet og nedtaget fra byggepladser i Nordjylland. Blandt andet er flamingo til svampene og al beklædningstræ hentet fra byggeriet ved Gigantium i Aalborg, mens det anvendte jern er et overskud fra Bindslev produkthandel. Alle tekstiler er desuden leveret af Kirkens Korshær, Røde Kors og IKEA.

– Vi gør altid noget ekstra ud af parken op til efterårsferien, og vi glæder os til at byde gæsterne velkommen i den forheksede skov, som opføres i samarbejde med Råt&Godt, lyder det fra Niels Jørgen Jensen, adm. direktør i Fårup Sommerland, som fortsætter:

– Det er afgørende, at vi bliver ved med at tænke i nye baner og gøre parken grønnere til gavn for både samfund og gæster, og derfor glæder vi os over dette nye partnerskab med Råt&Godt, som udviser stor ansvarlighed og dagligt gør en forskel inden for både social og miljømæssig bæredygtighed.  

Mennesker og materialer fortjener en chance til
Råt&Godt startede i 2015 som et lille træværksted og har siden udvidet med både smede- og murerafdeling samt sy- og malerafdeling. Virksomheden råder over 16 ansatte, som aktuelt hjælper 24 socialt udsatte unge i alderen 18 til 30.

– Der er et stort behov for at hjælpe unge på kanten af samfundet videre i beskæftigelse eller uddannelse. Vores mål er at afklare og ruste de unge samt give dem nogle håndværksmæssige og faglige kompetencer, så de får en ekstra chance i samfundet og i livet, fortæller Christian Helweg, stifter og leder af Råt&Godt.

Virksomheden arbejder ud fra mantraet, at både mennesker og materialer fortjener en chance til, og ifølge Christian Helweg er både social og miljømæssig bæredygtighed i stigende grad blevet en del af de nordjyske virksomheders bevidsthed:

– Vi er naturligvis stolte af den store opbakning, vi oplever til vores koncept i disse år. Der er ingen tvivl om, at de nordjyske virksomheder i stigende grad bliver bevidste om, hvor vigtigt det er at prioritere bæredygtighed på alle niveauer, og vi glæder os over at kunne bistå dem i denne proces, forklarer han og uddyber:

– Vi er utroligt glade for at indgå i et samarbejde med Fårup Sommerland, der deler mange af de samme værdier som os. Projektet tillader os desuden at bringe mange af vores kompetencer i spil på tværs af vores forskellige værksteder, og for de unge er det en god mulighed for at arbejde kreativt med at skabe noget, som gør andre glade ude i den virkelige verden, afslutter Christian Helweg.

Høstfesten strækker sig fra den 10. – 18. oktober, hvor prisen på en indgangsbillet til Fårup Sommerland koster 250 kroner, og det er muligt at købe adgang i hele perioden for kun 299 kroner.

Læs om fantastiske oplevelser og events