Blokhus

Fremtid uvis for erhvervslejere

Lokalerne på Strandvejen skal anvendes til boliger

Bygningen på Strandvejen 8 i Blokhus, hvor Vaffelbageren og SushiMania har haft sin plads, skal rives ned og bygges om til boliger.
Der bliver derfor ikke plads til de to lejere fremover, og de er begge tvunget til at finde nye lokaler til deres virksomhed.
-Lejemålet er opsagt, og jeg er på udkig efter nye lokaler, siger 39-årige Akhtar Zanan, som ejer is-forretningen.
Han fortæller, at han vil være rigtig ked af at skulle forlade Blokhus, men har problemer med at finde et egnet lokale på 60-80 m2.
Han har drevet Vaffelbageren i Blokhus de seneste 5 år, og er utrolig glad for at være i byen. Oprindeligt er han pakistaner og har boet de sidste 10 år i Danmark.

Til daglig er han bosat i Randers, men tager gladeligt turen til Blokhus hver dag, for at åbne hans isbutik.
Akhtar Zanan har tidligere arbejdet i flere forskellige is-forretninger i Italien. Det er her han har tilegnet sig færdigheder i at fremstille den smagfulde italienske is.
-Vi laver alt selv. Is, vafler og guf, siger indehaveren.

Nybagte vafler

En isvaffel, hvor alt er hjemmelavet er utrolig populær blandt byens gæster.
De færreste kan modstå fristelsen for at smage den populære isvaffel, når duften af nybagte vafler breder sig ud på gaden straks man går forbi. Gæsternes blikke er lange, de stopper op, kigger ind i forretningen for efterfølgende at stille sig i lange køer for at købe den berømte is toppet med lyserødt guf.
I disken indenfor er der fyldt op med hjemmelavet italiensk is i lange baner, hvor der er et utal af forskellige smage og farver, der kan mixes på kryds og tværs.
Isvaflen har printet sig fast i kundernes bevidsthed, og der er blevet opbygget en fast kundeskare.
Der er en stor del stamkunder blandet med nye kunder, men mange gæster fra både ind- og udland er gengangere.
-Jeg kender de fleste gæster, der kommer her, og det er jeg meget glad for. Jeg vil være ked af at skulle starte forfra et nyt sted, så jeg håber at det lykkedes at finde et ledigt lokale i den nærmeste fremtid, siger Akhtar Zanan.

Enig nabo

Den samme udmelding er der fra SushiMania, som lukkede forretningen i Blokhus sidst i august.
-Vi vil utrolig gerne blive i Blokhus, men har meget svært ved at finde et egnet lokale, siger Mads Lange, driftchef i SushiMania kæden og fortsætter:
-Vi synes det er ærgerligt, at de to koncepter skal forlade byen, så ønskescenariet for os er at finde et lokale på 60-70 m2, og så åbner vi gerne igen. 

Vaffelbageren holder åbent i efterårsferien.
SushiMania er lukket ned.

Læs om fantastiske oplevelser og events