Tekst: Martin Frandsen Foto: Poul Nymark
Restauranter og cafeerne i Blokhus har længe glædet sig til at kunne åbne, og nu er de i gang med den første weekend med besøge af masser af glade gæster.
Sofaen slipper for at blive skiftet ud
Blokhus Fiskerestaurant åbnede fredag med buffet, friske krabbekløer, jomfruhummere og masser af friske fisk til en pænt travl dag, og her hen over weekenden bliver der endnu mere at lave, fortæller Olav Pedersen.
– Vi får travlt i dag. Folk er flinke til at reservere og står klar med telefonen for at vise deres pas eller negative test, så det fungerer fint, og så er vi alle glade for, at vi igen kan komme ud at spise, siger Olav Pedersen
– Jo, det er sgu godt at være i gang igen, ellers skulle jeg have været ud og købe en ny sofa, griner Olav og understreger, at Blokhus Fiskerestaurant byder på både nyt menukort og vinkort.
Nye retter
Cecilie og Anita Michaelsen er klar i Kunstcafeen med nye retter på menukortet.
– De første par dage var stille, men fredag var der travlt, og det er der også i dag, lørdag., fortæller Anita Michaelsen.
– Folk er glade for at komme ud at spise, selv om det kræver lidt mere planlægning, og det er bare dejligt at være i gang igen, siger Anita Michaelsen.
Styrker take away
Også den italienske restaurant Sottovento med den flotte udsigt har med længsel set frem til at tage godt imod sine gæster, men styrker samtidig sin take-way.
– Vi er bare så klar. Vi har jo heldigvis mange kvadratmeter under tag, så vi kan tilbyde vores gæster ikke alene god mad, men også god plads, fortæller Astrid Kjølberg som fredag tog mod de første gæster.
– Vi har take-away på hele menukortet. Vi er ved at indkøre et on-line bestillings-system, fordi vi har så travlt, at folk kan have svært ved at komme igennem. Og til sommer er vi også klar med sandwich, fortæller Astrid Kjølberg.
Flere pladser og musik i gården
Salino har åbnet med et helt nyt menukort, mens Futten lægger ud med et mindre nyt menukort, og fra 6. maj er der et helt nyt stort menukort med spændende retter, fortæller Thomas Othegraven.
Futten gør også klar til at kunne tage imod endnu flere gæster i den hyggelige gård, hvor der kommer endnu flere udendørs pladser.
– Og der kommer live musik til frokost og til aften i gårdspladsen, siger Thomas Othegraven.
Velkommen til Nordstjernen
Hos Restaurant Nordstjernen var det en stille start de første hverdage, men også her har det taget fart fra fredag og hen over weekenden.
– Vores gæster skal lige vænne sig til, at de skal bestille bord 30 minutter før og vise pas. Men, som de siger, så skal de også vise pas, når de skal til frisøren, så det bliver en vane, fortæller Michaell Pedersen.
– Og så de været så positive og glade for, at de kan komme ud spise og roser de ændringer, vi har foretaget, og de vil meget gerne støtte os efter nedlukningen, fortæller han.