Nyheder
imported

HISTORISKE GLIMT: Krigen om omfartsvejen

I mange år har man i Blokhus diskuteret behovet for flere veje til stranden.

Højsommerdage med sol, varmt roligt vejr virker som en magnet på nordjyderne, og vore gæster strømmer til i tusindevis. Det har medført kilometer lange køer ind mod Aalborg.

Tilbage i 1979 kunne man læse i Aalborg Stiftstidende, at Blokhus er godt på vej til at blive ødelagt, hvis der ikke gribes ind. Politikerne i amt og kommunen besluttede derfor at bygge en omfartsvej, der begynder i Fårupkrydset øst for Hune og videreføres igennem plantagen syd om Blokhus igennem det gamle klitlandskab og ned til stranden.

Regionen afsatte mange millioner kroner i deres budget til formålet, og plads til vejen blev reserveret. Det fik sindene i kog, og en protest i form af en underskriftindsamling blev foreslået af Blokhus Grundejerforening og borgerforeningen. Indtil dette tidspunkt gik vejføringen ad Aalborgvej og Strandvejen i lige linie helt til købmand Jansen (nu Daglig Brugsen) og over det befærdede torv, hvilket forsinkede trafikken.

En frisk ingeniør ved kommunen foreslog at føre Aalborgvej i et S bagom den store bygning med bowlingbanerne og torvet ned til stranden. Forslaget blev støttet af Blokhus Grundejerforening og efterfølgende gennemført som en midlertidig foranstaltning.

Mange var bange for, at forslaget ikke løste problemet og forslog en mindre omkørselsvej fra rutebilstationen og videre syd for Blokhus Igennem sommerhusområdet og ned til stranden. Dette forslag blev absolut ikke venligt modtaget, og som tiden gik, viste det sig, at de store sommerbadedage med tusindvis af biler nu afvikledes rimeligt hurtigt, idet den nye " S" vejføring bag torvet fungerede godt. Den midlertidige vejføring blev til en permanent vejføring.

Krigen om den omstridte omfartsvej var slut.

Læs om fantastiske oplevelser og events