Nyheder
imported

Hune Naturbørnehave i nye rammer

Efter mange år på Vesterhavsvej 4 rykker børnehaven nu ind i ”træhuset” på Ilsigvej i Hune

Tekst og foto: Lotte Kande

Det har været en længere proces, forklarer børnehaveleder, Søren Kjelds. – Men primo 2018, overtager vi nøglerne til Ilsigvej i Hune og vil fremover drive børnehaven fra dette sted, siger en glad leder.  På matriklen findes endvidere en værkstedsbygning, som overtages i 2019. Da Blokhus avis møder Søren Kjelds og tre glade børn på den nye adresse, viser de stolt rundt. Håndværkerne er i fuld gang med at færdiggøre de sidste detaljer. –Her bygger vi en vinkelstue på, her laver vi en skøn legeplads, og se lige, der er en pære på træet, fortæller de små.

Grønne tiltag

Med den nye og større lokation åbner der sig også nye muligheder for naturbørnehaven. –Vi vil gerne endnu mere nu hvor pladsen tillader det, forklarer Søren. På sigt ønsker vi at blive selvforsynende i grøntsager og frugt. – Både vi pædagoger, men især også børnene, har gode ideer til hvorledes vi fx selv kan dyrke gulerødder, agurker og tomater. Vi håber også at kunne få en mindre frugthave, hvor børnene selv kan plukke æbler, blommer og pærer, og i den forbindelse kunne det jo være at nogle havde lyst til at støtte os i form af frugtbuske, ”pengetræer” eller måske en kreativ hånd, siger han med et smil på læben. Han forklarer også at Hune Naturbørnehave på sigt kunne blive et hus for hele Hune og omegn. Med det menes, at man med overtagelsen af værkstedsbygningen i 2019, ser muligheder for, at klubber eller lign. kan leje sig ind i lokalerne. Det kunne være en kortklub, nørkleklub eller en e-sport klub. -Vi arbejder også på oprettelsen af en aftenklub for 8-13 årige, forklarer Søren.

En glad leder

-Jeg er en glad mand, fortæller han. Børnehaven har i en længere periode ledt efter nye lokaler. –Vi har været meget glade for at bo på Vesterhavsvej, men bygningerne er efterhånden ved at være nedslidte. Samtidig har vi været i en god dialog med udlejer, da han (John Andersen, Skulpturparken red.) kunne se muligheder i selv, at anvende arealet i forbindelse med Kulturhuset og Skulpturparken. Han har gjort det muligt for os, at være her indtil vi fandt det vi præcist søgte efter. Vi har en skøn lokalbefolkning, et positivt erhverv samt en meget stærk forældregruppe, som også skal have en tak i denne sammenhæng, ligesom vi er meget positive overfor den flotte tilslutning der er til børnehaven. Det er selvfølgelig en væsentlig faktor for, at vi nu tør tage skridtet og købe det fine træhus på Ilsigvej, afslutter han. 

Læs om fantastiske oplevelser og events