Nyheder
imported

I børnepraktik hos LivredderPatruljen

Prøv kræfter som livredder på Blokhus Strand  

Den 24. juli kommer TrygFondens LivredderPatrulje forbi Blokhus Strand for at demonstrere, hvordan vi passer på os selv og hinanden, når vi opholder os ved og i vand. Alle børn og voksne er velkomne til at kigge forbi og høre om badesikkerhed og om arbejdet som livredder. Der er masser af livredderudstyr og mulighed for at løse sjove livredderopgaver, og med appen ”Livredder”, kan børnene øve sig i livredderdisciplinerne derhjemme både før og efter LivredderPatruljens besøg.

Der er aktiviteter for hele familien, når LivredderPatruljen besøger Blokhus Strand. Børnene får mulighed for at prøve livreddernes udstyr, og de kan også melde sig til Livreddertesten sammen med deres forældre, hvor de bl.a. skal padle på et rescue board, bjærge en person op fra vandet og give livreddende førstehjælp. 

Gode råd til landets strandgæster
I år er det 20. sæson, at TrygFondens LivredderPatrulje turnerer rundt for at sætte badesikkerhed på dagsordenen gennem lærerige aktiviteter, som børn kan prøve af sammen med deres forældre. – Vi har erfaret, at LivredderPatruljen er en god måde at få børn og deres forældre til at tale om, hvad man skal huske på, når man er i og ved vandet. Børnene har en sjov og samtidig lærerig eftermiddag i selskab med andre børn, hvor de får lov til at være med til aktiviteter, der sætter fokus på livredning og gode baderåd, siger René Højer, programchef for sikkerhed i TrygFonden.

LivredderPatruljen er på de danske strande hele sommeren

LivredderPatruljen lægger vejen forbi ca. 50 strande i hele landet, så der er god mulighed for at møde dem mindst én gang i løbet af sommeren. – Børnene plejer at hygge sig med aktiviteterne, og forældrene kan faktisk også lære noget. Eksempelvis at rådet om ikke at gå i vandet, lige efter man har spist, blot er en myte, og at man bør huske på, at det er langt bedre at holde øje med sine børn i vandet, end at nøjes med at iagttage dem fra vandkanten, siger Anders Myrhøj, chef for drift og sekretariat i TrygFonden Kystlivredning. Børnene får et diplom, hvor det bliver noteret, hver gang de har gennemført en livredderaktivitet. Hvis børnene ikke når at gennemføre alle aktiviteterne på en strand, kan de fortsætte på en af de andre strande, hvor LivredderPatruljen også kigger forbi.

LivredderPatruljen er en del af TrygFonden Kystlivredning, der har ca. 200 specialuddannede kystlivreddere, som passer på badegæsterne på 36 strande og havnebade i Danmark.

Lær om sikkerhed ved og i vandet med Livredder-appen
”Livredder” er en app, der lærer børn om badesikkerhed og at redde liv. Børnene stiger i level ved fx at redde strandgæsternes liv, give kunstigt åndedræt og hjertemassage samt svare på spørgsmål om badesikkerhed. Det sker fx ved at puste i og trykke på telefonen. Det er TrygFonden der står bag appen, der kan downloades gratis til både Android og iOS.

LivredderPatruljens besøg varer ca. tre en halv time og finder sted på:

Blokhus Strand, den 24. juli kl. 11.00-14.00

Program: (tiderne er cirka-tider)

11.00: Livredderne byder velkommen og præsenterer deres udstyr

11.10: Demonstration af en redningsaktion

11.20: Lær stranden at kende – livredderne forklarer om strandens forhold

11.30-12.30: Aktiviteter for børn og deres forældre

Livreddertesten: Prøv kræfter med livreddertestens fysiske øvelser og spørgsmål. Der er livredderdiplom til alle deltagere.

I praktik som livredder: Prøv livreddernes udstyr. Afhængigt af de lokale forhold er der mulighed for at svømme, padle på et rescue board, deltage i en redningsaktion samt få hjælp til at blive en bedre svømmer i åbent vand.

Konkurrencer: Her dyster børnene mod hinanden – rødt hold mod gult hold.

12.30-13.00: Pause

13.00-14.30: Programmet gentages, så børn og deres forældre igen kan opleve livredderne i aktion og få mulighed for at gennemføre Livreddertesten samt komme i praktik som livreddere.

14.30: Tak for i dag.

 

De 5 baderåd

Lær at svømme

Gå aldrig alene i vandet

Læs vinden og vandet

Lær stranden at kende

Slip ikke børnene af syne

Læs mere om sikkerhed ved og i vand på: www.respektforvand.dk

Læs om fantastiske oplevelser og events