Fjerritslev

Ja til studenterkørsel og dimission

De elever, der i år skal afslutte deres grundskole-, ungdoms- og voksenuddannelser kan blandt andet se frem til at kaste karameller, afholde dimission og køre studenterkørsel.
Det oplyser undervisningsministeriet i en pressemeddelelse.

Forsvarlig vis
Der er opstillet et sæt af retningslinjer, som gør det muligt at fastholde en række gode traditioner på en sundhedsmæssig forsvarlig måde. 
– COVID-19 har haft stor betydning for de elever og studerende, der i år skal afslutte deres uddannelse. For regeringen er det vigtigt, at der er mulighed for at få en god og festlig afslutning på uddannelserne, siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil.
– Det skal både være muligt at kaste karameller sidste skoledag, have familien med ved overrækkelse af svendebrev eller eksamensbevis og at køre i studentervogn. Jeg er rigtig glad for, at elever i både grundskolen og på ungdoms- og voksenuddannelserne får mulighed for at fejre den her store milepæl sammen med deres familie og venner, siger hun.

Fejringer af uddannelsesafslutninger kan ske efter følgende retningslinjer:

  • På grundskoleområdet gælder det, at der på afgangselevernes sidste skoledag kan gennemføres karamelkast klassevist, således at afgangseleverne kaster karameller til én klasse ad gangen, så klasserne ikke blandes.
  • Den traditionelle huebegivenhed i forbindelse med elevens sidste mundtlige eksamen på de gymnasiale uddannelser anbefales gennemført indendørs med maksimalt fem gæster per elev. Herefter kan eleven fejre begivenheden i et afgrænset område og gerne udendørs.
  • Fejringer af uddannelsesafslutning, translokationer, dimissioner mv. på grundskoler samt ungdoms- og voksenuddannelser, som foregår indendørs med siddende gæster, kan gennemføres med op til 500 personer.
  • Ved fejringer på skoler og institutioner vil gældende retningslinjer for test skulle følges for deltagerne.
  • For private arrangementer, der finder sted i forbindelse med uddannelsesafslutning, eksempelvis studenterkørsel, gælder en kraftig opfordring til test. 

Der tages forbehold for smitteudviklingen i samfundet. 

Læs om fantastiske oplevelser og events