Fjerritslev

Jammerbugts beredskab følger COVID-19 virus

Kommunen sender informationer til skoler, firmaer og institutioner

Jammerbugt Kommune har nedsat en tværfaglig gruppe, der er i kontakt med det øvrige sundhedsberedskab, og kommunen er klar til at aktivere sin Sundhedsbredskabsplan, hvis der skulle ske et udbrud af corona-virus (COVID-19) i Jammerbugt.

Retningslinjer
Det oplyser Sundheds- og Seniorchef Henrik Houmøller Sprøgel.
– Sundhedsstyrelsen har bedt os distribuere oplysninger videre til vores skoler, institutioner og virksomheder om, hvordan man skal forholde sig i forhold til COVID-19, siger han.
Det er blandt andet sendt ud via e-Boks.
– Der er en generel henstilling til alle borgere om at blive hjemme og være i karantæne i 14 dage, hvis man har været et af de steder, som betegnes som værende højrisiko-områder, siger Henrik Houmøller Sprøgel.

De SKAL blive hjemme
– For vores medarbejdere ansat i sundheds- eller ældreområdet gælder det, at de SKAL blive hjemme i 14 dage, hvis de har været i højrisiko-områder, understreger han.
I skrivende stund er ingen medarbejdere i karantæne.
Risiko-områderne er (5. marts) Iran, Kina, det nordlige Sydkorea samt de norditalienske regioner, Emilia-Romagna, Lombardiet, Piemonte og Veneto.

Se Sundhedsstyrelsens anbefalinger og retningslinjer her:

https://www.sst.dk/-/media/Udgivelser/2020/Corona/Information-til-virksomheder-og-arbejdspladser-om-forholdsregler-ved-ny-coronavirus-_COVID-19_.ashx?la=da&hash=E4F42293F0176D6D275FBA1E7E9932DBCDEEC87C

Læs om fantastiske oplevelser og events