Nyheder
imported

Jammerbugt Kommune i toppen – travlhed på boligmarkedet.

Hussalget i Danmark er generelt steget i første halvår af 2019. Men specielt i Jammerbugt Kommune er salget gået godt, viser tal fra Boligsiden.

Ejendomsmæglerne i Jammerbugt Kommune har haft travlt det første halve år af 2019 – mere end normalt. Hushandlerne er steget med 27,3% i forhold til samme periode sidste år. Det placerer Jammerbugt Kommune på en andenplads, når det kommer til, hvor i landet salget er steget mest. 

 

Stigningen i handler mærker mæglerne specielt på områder, der måske har været stille omkring i nogle år. – Vi havde travlt sidste år, og har haft ekstra travlt i år. I Brovst, Arentsminde og Halvrimmen er hussalget steget betydeligt. Vi oplever også en øget interesse for landejendomme i området, og har haft flere handler i sommerhusområdet ved Tranum end de tidligere år, fortæller indehaver, Morten Brix fra EDC i Brovst.

 

Nybolig i Brovst kan bekræfte den øgede aktivitet i Brovstområdet, mens EDC Danebo i Blokhus har bemærket større interesse for køb af fritidsboliger væk fra de typiske magneter: – Der er generelt flere hushandler i år end sidste år. Vi ser, at områderne uden for Blokhus røre mere på sig, det er for eksempel Rødhus, Saltum og Tranum, siger indehaver af EDC Danebo i Blokhus Erik Thuesen.

 

En udvikling, der glæder borgmesteren i Jammerbugt Kommune – Det er meget positivt for vores landdistriktskommune, at den store aktivitet i hussalget også er i de mindre byer og landområder i Jammerbugt. Det er vigtigt, at det er attraktivt at bosætte sig mange steder i kommunen, det er med til fortsat at skabe udvikling bredt i vores kommune, siger borgmester Mogens Christen Gade.

 

Lavere priser væk fra hovedbyerne er gunstige

Købere ser især på afstanden til deres arbejde og prisen, når de køber bolig. – For de fleste er det afgørende, hvor langt de har til arbejdet, når de køber bolig. Vi oplever, at flere som arbejder i Aalborg, og som typisk vil se på bolig 20 minutter fra arbejdet, nu søger boliger yderligere 10-15 minutter væk. Det slår igennem på bolighandlen i eksempelvis Brovst. Det sker, fordi de får mere hus for pengene, hvis de kører lidt længere, og det vil de gerne, når de kan spare 500.000 – 700.000 kr. på et sammenligneligt hus, og de samtidig kan få råd til en ekstra bil, forklarer Morten Brix.

Læs om fantastiske oplevelser og events