Pandrup

Jammerbugt var oppe mod en klinisk modstander

Fodbold, Nordic Bet Ligaen
Jammerbugt FC – Nykøbing FC: 0-5 (0-1)

0-1 (18.) Sebastian Koch
0-2 (56.) Nicolai Jensen
0-3 (63.) Mathias Kristensen
0-4 (67.) Mathias Kristensen
0-5 (86.) Sebastian Koch

Med en sejr over lørdagens modstander, Nykøbing FC, kunne Jammerbugt FC have kravlet op blandt de 6 bedste hold og siddet på en plads i oprykningsspillet på bekostning af netop Nykøbing FC.
Men gæsterne var yderst skarpe i deres afslutninger og viste, de er et godt sammenspillet hold – og samtidig måtte publikum, herunder AaBs sportsdirektør Ingé Andre Olsen, se Jammerbugt FC misbruge sine ellers store chancer.

Ny angriber
Jammerbugt FC startede med Sead Gavranovic på bænken, da han ikke er i stand til at spille en hel kamp, hvorfor Omar Natami var på toppen, mens Max Møller i forhold til sejren i Hobro afløste Frederik Høegh på højre kant. Og efter en halv time byttede Max Møller og Omar Natami plads.
Gæsterne havde en klar game-plan, hvor de spillede bolden meget fra side til side – og ofte med diagonalbolde –  i forsøget på at komme bag om Jammerbugt FCs forsvar på kanterne.
Men det var hjemmeholdet, som fik den første store chance og var meget tæt på føringsmålet, da Solomon Ogberahwe rykkede med frem i venstre side og lagde et godt indlæg ind i feltet, hvor Omar Natamis afslutning blev stoppet med en refleksredning af gæsternes målmand.

Ny refleksredning
Og efter 10 minutters spil fik Jammerbugt FC sat flere gode angreb sammen, men efter 18. minutter lykkedes det Nykøbing FC at opsamle en bold i Jammerbugt FCs højre side og score fra en lidt spids vinkel ved den nærmeste opstander.
Jammerbugt FC var farlige igen efter 36 minutter efter et godt angreb i højre side, hvor Bardhec Bytyqi drev bolden frem og fik på kanten af feltet blokeret et skud, men Max Møller var hurtigt over riposten, og kun en flot parering med den ene arm af gæsternes målmand hindrede en udligning.

Ny formation
Efter pausen fik Jammerbugt FC mere spilovertag, men en dyb bold i hjemmeholdets venstre side gav en friløber, som blev sparket i mål til 0-2 efter 56 minutter.
Kort efter var Max Møller tæt på at løbe bolden op efter en misset clearing i NFC-forsvaret, men gæsternes målmand kom hurtigt ud og satte en meget hård tackling ind på angriberen, der måtte have behandling bagefter.
Bo Zink reagerede med to udskiftninger i 62. minut, hvor Sead Gavranovic afløste netop Max Møller, og Mubaarak Nuh kom ind for Solomon Ogberahwe, og samtidig blev der ændret til en 4-back kæde og to angribere.

Det er forskellen
Men knapt var de nye spillere på plads, før Nykøbing FC igen brød igennem i hjemmeholdets venstre side, hvorfra et fladt indlæg blev omsat til et nyt mål til gæsterne, som kom på det 4. mål direkte på frispark og det 5. faldt efter en kontra.
– Med målet til 0-3 punkterede de kampen, siger cheftræner Bo Zinck.
– Men vi spiller rigtig godt den første time, og det er ubegribeligt, at der ikke står uafgjort, eller at vi fører. Vi gør alt det, vi har aftalt i 1. halvleg, undtagen at score. Og så får de et mål, hvor 3 af vores spillere er involveret i scoringen, og de kommer til en halv chance. Dybest set er det forskellen, at de er kliniske og scorer, og vi brænder vores chancer, siger han.
Og så hjalp det ikke, at trænerteamet var ved at forberede udskiftninger og en ændring af formationen, da 0-2 målet kom, ligesom 0-3 målet faldt lige efter ændringerne.
– Det var rigtig dårlig timing for os. Vi skiftede, fordi vi ville ud at jagte, men det nåede vi så aldrig at komme i gang med, siger Bo Zinck.
Muligheden for at jagte point kommer igen fredag aften i udekampen i Esbjerg.

Læs om fantastiske oplevelser og events