Nyheder
imported

Jammerbugtens feriehuse er populære

Jammerbugtens feriehusprodukt er eftertragtet og efterspørgslen stiger. Seneste overnatningstal fra 2017 viser en flot vækst på 5 % i antallet af overnattende gæster i feriehusene i Jammerbugten i forhold til 2016.

Antalsmæssigt svarer det til 39.000 flere overnatninger i feriehusene i Jammerbugten i 2017 end året før og tallet ender dermed på 819.879 ud af en total på 1.589.492 overnatninger. Jammerbugten har samlet set en fremgang på 12.000 overnatninger i forhold til 2016, og bevarer dermed fortsat også sin position som den største turistdestination i Nordjylland målt på overnatning efterfulgt af Hjørring og Frederikshavn.

Oplevelser og ophold midt i naturen er attraktivt

– Den øgede efterspørgsel på feriehusene svarer til forventningerne, siger Anders Stryhn, Erhvervs- og Turistchef i Jammerbugt Kommune. – Vi kan se at vores feriehusprodukt er meget populært blandt vores gæster. Det fylder nu over halvdelen af den samlede portefølje. Produktet matcher gæsternes efterspørgsel og forventninger omkring at holde en ferie langs den danske vesterhavskyst. At bo midt i den nordjyske natur tæt på havet og samtidig have mulighed for at opleve områdets kultur og aktiviteter appellerer til en bred målgruppe. Muligheden for at tage på miniferie og samtidig have adgang til en række gode oplevelsestilbud er eftertragtet. Omkring påske, efterår og juleferie arbejder de lokale virksomheder i samarbejde med Jammerbugt Kommune målrettet omkring at skabe gode oplevelser hele året. At opnå status som en helårsdestination, der er attraktiv at besøge såvel vinter som sommer er måske noget af det, vi så småt begynder at kunne aflæse i statistikkerne, siger Anders Stryhn.

Jammerbugten er nu Danmarks 5. største feriedestination

Tallene glæder også Borgmester i Jammerbugt Kommune, Mogens Gade. – Det er dejligt, endnu et år, at kunne markere en fremgang i antal overnatninger samlet set i Jammerbugt Kommune på trods af det dårlige vejr og dermed specielt store udfordringer for campingpladserne. Det er især flot med den store fremgang i overnatningstallene for feriehusene, som er stærkt medvirkende til, at Jammerbugt Kommune fortsat er den største Turistkommune i Nordjylland målt på overnatninger. På landsplan svarer det til en 5. plads, siger han.

Især tyskerne er tiltrukket af Jammerbugten

Også hos Sol & Strand med hovedkontor i Blokhus er fremgangen bemærket. 2017 ligger lokalt på samme niveau som i 2016, men vi har mærket en øget interesse fra tyskerne, siger salg- og marketingdirektør Thomas Christiansen.  -Specielt tyskerne elsker det, vi har her i Jammerbugten. At holde ferie tæt på hav og strand er helt ideelt for dem. De holder meget af de store vidder og naturen, og er slet ikke så vejrfølsomme som eksempelvis danskere og nordmænd. Så med en 5% vækst på overnatning i feriehuse i Jammerbugten kan vi kun være godt tilfredse, afslutter han.

 

 

Læs om fantastiske oplevelser og events