Nyheder
imported

Jammerbugts top 3 mest innovative virksomheder i 2018

Når Erhvervsforeningen for Jammerbugt Kommune i samarbejde med Vækst Jammerbugt den 23. januar afholder nytårskur, så kåres enten Fårup Sommerland, PanPac eller Migatronic Automation som Jammerbugtens mest innovative inden for temaet smart produktion og smart services. Dette sker som et led i Region Nordjyllands innovationskonkurrence TagFat.

Når Erhvervsforeningen for Jammerbugt Kommune i samarbejde med Vækst Jammerbugt den 23. januar afholder nytårskur, så kåres enten Fårup Sommerland, PanPac eller Migatronic Automation som Jammerbugtens mest innovative inden for temaet smart produktion og smart services. Dette sker som et led i Region Nordjyllands innovationskonkurrence TagFat.

Fårup Sommerland
Fårup Sommerland har, siden parken åbnede i 1975 udviklet sig til en forlystelsespark i international topklasse. Fårup Sommerland markerer sig i TagFat konkurrencen på deres internetbaserede sikkerheds- og business intelligence system, som holder øje med aktiviteterne i parkens mange attraktioner, butikker og spisesteder. Fårup Sommerland høster desuden store roser og megen opmærksomhed både nationalt og internationalt, hvilket har resulteret i en lang række priser og udmærkelser. Parkens unikke servicekoncept ”Fårup Academy”, som er et uddannelsesakademi for parkens mange ansatte er blandt andet med til at sikre en gæstetilfredshed på 99%.

PanPac
PanPac, som er beliggende i Pandrup er en topmoderne virksomhed, som har over 20 års erfaring med robotteknologi. Virksomheden har et massivt knowhow inden for palletering, og deres store erfaring med projektering af totalløsninger gør dem til specialister inden for pakning af sække, spande og kasser samt palletering og folievikling.

Virksomheden er totalleverandør i forbindelse med fuldautomatiske turn-key leverancer inden for anlæg til BigBag fyldning, sækkefyldning i ventilsække, åbne sække og plastsække produceret på Form, Fill, Seal anlæg. PanPac´s palleteringsløsningerne er desuden baseret på Motoman robotter, som er en af markedets hurtigste robotter.

Migatronic Automation
Migatronic Automation er specialist i kundetilpassede turn-key svejseautomatiserings løsninger, og har mange års erfaring inden for svejsning og industriel robotteknologi. Der anvendes robotter fra alle de førende robotproducenter. Det højteknologiske produktionsudstyr og virksomhedens specialiserede medarbejdere bidrager til, at virksomheden i dag er underleverandør til bl.a. den tyske bilindustri. Udover specialiserede og højteknologiske løsninger tilbyder Migatronic Automation også et omfattende program af standardprodukter, der er specielt udviklet til de stigende krav fra industrien med hensyn til svejsekvalitet, hastighed, fleksibilitet og minimering af produktionsomkostninger. Seneste egenudviklede løsning kaldes CoWelder hvor robot og svejser som noget nyt kollaborerer om svejseopgaven. Migatronic Automation er beliggende i Aabybro og et datterselskab under svejsemaskinefabrikken Migatronic, som har hovedsæde i Fjerritslev.

Vigtigt at satse på innovation
Anders Stryhn, chef for Vækst Jammerbugt, er ikke i tvivl om vigtigheden af, at virksomheder tænker innovation og nye produktionsteknologier ind i den daglige drift. ”Innovation og udvikling er afgørende for de mange danske virksomheder, der lever af nicheprodukter på højt internationalt niveau. De teknologiske muligheder giver virksomhederne muligheder for konstant at udvikle på deres produkter og processer, og det er med til at gøre virksomhederne konkurrencedygtige på internationale markeder. I Vækst Jammerbugt mærker vi også, at den teknologiske udvikling står højt på dagsordenen hos mange virksomheder, eksempelvis oplever vi en rigtig stor interesse for at deltage i satsningen ”Nordvest Smart Production”, der netop har fokus på at understøtte lokale virksomheder i sådanne udviklingsprocesser”.

Vejen til finalen
Jammerbugt Kommunes mest innovative virksomhed og repræsentant i den store regionale finale, der finder sted den 24. maj 2018, bliver kåret på Erhvervsforeningens nytårskur den 23. januar 2018.

Fakta
Region Nordjylland lancerede i tilbage 2012 kampagnen ”Tag Fat på innovation – fordi det betaler sig”. Det overordnede formål med kampagnen er at sætte fokus på innovation som generator for vækst i erhvervslivet. Det sker blandt andet gennem Tag Fat konkurrencen, hvor nordjyske virksomheder får vurderet deres innovationspotentiale

Læs om fantastiske oplevelser og events