Blokhus

Jochen fra Kancelligaarden

 | FOTO: Anne Nøhr RInggren

Jochen Elsner er ny forpagter på Kancelligaarden og nyder gensynet med byen og dens charmerende atmosfære
Jochen fra Bremerhaven er tilbage i Blokhus. I perioden 2014-21 var han køkkenchef på Restaurant Futten og begyndte som ny forpagter på Kancelligaarden 1. marts. Og det er en både dygtig og erfaren person, Blokhus nu igen får fornøjelsen af. Jochen elsker sit job i restaurationsbranchen, og han elsker Blokhus og byens indbyggere, gæster og hele atmosfære.

Kompetent brancheerfaring

Jochen og hustruen mødte hinanden helt tilbage i børnehaven og har de seneste 22 år været gift med hinanden. Parret har ingen børn, men til gengæld to hunde. Deres liv har da også været meget præget af Jochens arbejde. De sidste 20 år har han arbejdet i Køln-området samt 5 år som køkkenchef på en restaurant i Bonn. Ofte har der været tale om sæsonrestauranter, så Jochen f.eks. arbejdede i Schweiz i vinterhalvåret og i sommerhalvåret i Spanien. Det har givet masser af travle arbejdsår og meget lidt tid til at holde ferie. Når der stresses af efter de lange og indholdsrige arbejdsdage, sker det således i form af, at den nu 56 årige Jochen og hustruen tager sig en løbetur ved skov og strand, hvilket Blokhus jo giver optimale muligheder for. – Jochen har desuden arbejdet i virksomheder med import og eksport af alle varetyper til restauranter – herunder Michelin-restauranter i Europa og store dele af den øvrige verden. Derfor har han et indgående kendskab til alle eksotiske frugter, fisk og krydderier. Det er en ekspertise, han bringer med sig ind i sit arbejde som chefkok på Kancelligaarden. Sammen med Jochen står Robert som køkkenchef for køkkenet og betjeningen, mens Jonas står for seviceledelsen.

Det gælder om at skabe gode minder

Her laves alle retter på menukortet helt fra bunden. Der er altid friske grøntsager og råvarer af bedste kvalitet, ligesom der i køkkenet laves fonds til alle typer af sovs. Kvalitet er et nøgleord for Jochens måde at drive Restaurant Kancelligaarden på. Og der er tale om kvalitet over en bred front. Den omsorg, der drages for maden, gælder nemlig også forholdet til personalet og til stedets gæster. Jochen citerer i den forbindelse følgende fra sine tidligere lærere i Tyskland: ”En god restaurant skal ikke kun servere gode retter, men også skabe minder, der holder. Vores gæster forventer mere end bare lækker mad. De forventer også en særlig atmosfære, der inviterer dig til at nyde øjeblikket. Derfor skal selve maden ikke blot være lækker, men også tilberedt med kærlighed og passion”. – Og det bliver den, understreger Jochen! Smil og verden smiler til dig er en præcis overskrift for måden at møde medarbejdere og gæster på i Joches restaurant. Et godt arbejdsmiljø smitter af på gæsterne, der bliver mødt med gæstfrihed, varme og menneskelighed. En sådan åben, tillidsfuld og opmærksom kontakt er måden at møde mennesker på ifølge Jochen. Og meget tyder på, at han har ret. I hvert fald er det en kendsgerning, at han og Kancelligaarden får mange fine anmeldelser af gæster på de sociale medier, ligesom der kommer mange stamgæster, hvoraf en del kommer flere gange om ugen.

Centralt og god plads både ude og inde

Jeg er glad for at have fået fingrene i restauranten i Blokhus, siger Jochen og fortsætter: ”Kancelligaarden Café & Brasserie” skal både være de lokales og turisternes foretrukne spisested i Blokhus. Placeringen er perfekt, og er man på torvet i Blokhus, er det umuligt ikke at få øje på den store, flotte og historiske bygning. Der er god plads til gæster, både indendørs og udendørs, og derfor er det også planen at hole åbent hele året.” – Anne König, som Jochen har afløst, siger om overdragelsen, at hun er glad for, at det er Jochen, der er blevet den nye forpagter. Han har den erfaring, det kræver at drive en restaurant, hvor der skal løbes stærkt – specielt i sommermånederne. Og det er helt klart Joches ambition at skabe smukke øjeblikke og varige minder. Det er et motto, han har stræbt efter at leve op til i hele sin karrière og stadig stræber efter at leve op til. – Vi runder af med denne udgangsreplik fra Jochen selv: ”Med Kancelligaarden Café & Brasserie er jeg og mit team nu i stand til at skabe disse øjeblikke for mine gæster og give dem en uforglemmelig oplevelse.”
Kancelligaarden Café & Brasserie er klar til at møde dig velkommen med dejlig mad og drikke samt med varm gæstfrihed.

Læs om fantastiske oplevelser og events