Nyheder
imported

Juleudstilling og kalenderlys hos Blokhus Lys

Først var det de tyske kunder, nu er det højsæson for de danske julegæster.

Tekst og foto: Martin Frandsen

Selv om Blokhus Lys har en permanent juleafdeling på 200 kvadratmeter året rundt, så kan man godt se at højtiden nærmer sig.
Der er pyntet op uden for bygningen på Ilsigvej i Hune med også den store lanterne, og der er pyntet op i cafeen samt julehygge ved disken.

Tyske gæster

Men julepynt og julelys er en del af sortimentet året rundt i den ene fløj af bygningen, hvor julen også er opdelt efter tema og farver.
– Fra sommer og frem sælger vi julepynt hver dag. I juli og august er det særligt de tyske turister, som køber blandt andet kalenderlys. Det er jo en tradition, som de ikke har derhjemme, og derfor tager de kalenderlyset med hjem som et hyggeligt ferieminde, fortæller butiksbestyrer Heidi Winther.

Busselskaber

Nu hvor julen hastigt nærmer sig, er det de danske kunder, der lægger vejen forbi Blokhus Lys for at købe julekugler, pynt og lys, og busselskaberne er begyndt at vende tilbage.
– Vi havde en del selskaber før corona, og nu er de begyndt at komme igen. Der kommer mange til Magisk Jul, og en del af dem gør også stop hos Klarborg Nisser og hos os, fortæller Heidi Winther.
– De er her for at hygge sig i en halv eller en hel times tid, og så summer det hele af liv og glade mennesker, og det føles helt stille bagefter, smiler hun.
Men der kommer tit folk forbi blot for at og hygge og suge indtryk til sig i juleafdelingen, fortæller Heidi Winther.

Kasser med julepynt

Hun elsker også julen og går tit i juleafdelingen for at nusse om tingene og sætte dem pænt.
– Det er så afstressende.
Hjemme hos Heidi Winther bliver der ikke pyntet for tidligt op, men altid inden 1. søndag i advent.
– Vi skal altid have adventskrans og -fad og selvfølgelig kalenderlys. Og efter 5 år med brugskunst, så har jeg fem flyttekasser på loftet med julepynt, griner hun.

Mere jul i Blokhus

December er noget helt særligt i Blokhus. Masser af hyggelig julebelysning i hele byen, butikker, der er klar til julehandlen og restauranter, der forkæler dig med gode spiseoplevelser.

Den særlige stemning i julemåneden tiltrækker tusindvis af gæster.

Skal du også på besøg i Blokhus, så kunne du måske også være interesseret i disse 3 fantastiske juleoplevelser.

> Blokhus Skøjtebane

> Magisk Jul i Skulpturparken Blokhus

> Besøg Etly Klarborg´s Nissebutik i Hune

Læs om fantastiske oplevelser og events