Blokhus

Katastrofal stille påske i Blokhus

Forretninger og erhvervsliv med stor betydning for udviklingen i Blokhus

– Kort fortalt, så er påsken en katastrofe.
Per Kalstrup, indehaver af Kalstrups Livsstilshus, lægger ikke skjul på, at der er ekstremt hårde tider.
– Så længe folk næsten bliver advaret mod at gå ud, så sælger vi ingenting. Vi har langt færre gæster, og vores salg er dykket med 55 procent. For overhovedet at sælge noget som helst, så er vi nødt til at give store rabatter, så indtjeningen er nede på en tredjedel, ridser han situationen op.

Mange gæster er blevet hjemme
Normalt kan webshoppen byKALSTRUP godt hive lidt af det tabte hjem igen, men ikke i påsken, hvor folk ikke kan få leveret varerne.
– Det er ikke sjovt at stå op hver dag og skulle sige til sig selv, hvordan mindsker jeg tabet mest muligt i dag, siger Per Kalstrup.
Selv om der er pænt med mennesker i sommerhusene, så udebliver mange af de en-dags gæster, som plejer at komme i påsken, ligesom feriecentre og hoteller har færre gæster.

Det giver ingen mening
Derfor håber Per Kalstrup, at sundhedsmyndigheder og politikerne 10. maj når frem til, at der kan åbnes mere op i samfundet, så forbruget kan øges.
– Jeg blander mig ikke i det sundhedsmæssige, men jeg kan konstatere, hvor dyrt dette er for erhvervslivet. Hvis ikke tingene ændrer sig drastisk, så er det sidste sæson, vi er i Blokhus, siger han.
– Vi er ikke ved at gå konkurs og kan godt holde til det her i flere måneder endnu. Men det giver ingen mening at skulle knokle hårdt uden at få en løn for det, og vi ved ikke, hvordan det ser ud på den anden side af det her. Så kan det være, det er bedre at trække stikket i tide, siger Per Kalstrup.

Der er kunder i forretningen, men salget er mere end halveret. Foto: Vores Jammerbugt

Erhvervslivets betydning
Forretningen beskæftiger 23 medarbejdere, og ligesom de øvrige forretninger, restaurationer samt oplevelser i Blokhus er den med til at gøre området yderst attraktivt.
Dermed spiller det lokale handels- og erhvervsliv en stor rolle for også både sommerhusenes og de stadig flere helårsboligers værdi.

Brancher er hårdt ramt
– Der skal ikke gå ret mange flere uger eller måneder, før der er mange i vores branche, der må bukke under, varsler Per Kalstrup.
– Særligt tre brancher er hårdt ramt. Det er detailhandel, modeindustrien samt turisme- og oplevelsesindustrien, og vi er en del af alle tre.
Forretningen er lige kommet gennem de seks hårde vintermåneder, hvor der trods alt var fremgang.
– Men påsken plejer at være startskuddet på, at nu skal der igen tjenes penge, så de kan blive puttet i hullet fra vinterperioden, men det sker ikke i år.

For snart 11 år siden
Til juni er det 11 år siden, at Tine og Per Kalstrup åbnede deres forretning midt på Torvet i Blokhus.
De første mange år skulle forretningen bygges op, og det var nødvendigt at tage penge med hjemmefra, når man skulle på job.
– Efterhånden bliver man så etableret, at det begynder at kunne gå, og de seneste to til tre år har det set fornuftigt ud, indtil nu.
– Vi elsker Blokhus, og vi håber, at sundhedstilstanden generelt er sådan, at folk får lov til at komme ud igen, så der kommer et forbrug.

Læs om fantastiske oplevelser og events