Nyheder
imported

Kirkens Korshær tilbyder gratis konfirmationstøj

Den store dag er også en dyr affære og kan derfor være en belastning

Tekst: Martin Frandsen Foto: Presse

Det er en dag, langt de fleste ser frem til, og det er den dag, hvor man træder ind i de voksnes række, i følge traditionen.
Men for nogle børn og familier er konfirmationen også en dag, man kan frygte, og det prøver Kirkens Korshær at forebygge i sit familiestøttende Børne- og Familiearbejde.
– Vi uddeler gratis konfirmationstøj til dem, der har brug for det. Kjoler og jakkesæt, fortæller Lene Laursen, leder af Kirkens Korshær i Aalborg og Brønderslev.
– Vi ved godt, at konfirmation er en dyr affære. Mange familier har det økonomisk svært, og det bliver tydeligt og bekræftet i forbindelse med en konfirmation, forklarer hun.

Stor betydning

Derfor tilbyder Kirkens Korshær de gratis kjoler og jakkesæt, så i det mindste tøjbudgettet ikke bliver en byrde.
– Det, at få lov til at stå i en ny kjole til sin konfirmation, betyder rigtig meget, understreger Lene Laursen.
Tiltaget begyndte for nogle år siden, hvor en butik tilbød de kjoler, som den ikke havde fået solgt, til Kirkens Korshær.
– Det var en flot donation, og siden er flere butikker kommet til, ligesom andre gerne giver deres tøj, efter at det har været brugt en enkelt gang, fortæller hun.
Derfor har Kirkens Korshær cirka 200 kjoler og en del jakkesæt at vælge mellem i lokalerne på Søndergade 14 i Aalborg.
– Har man brug for vores hjælp, ringer man til os og aftaler et tidspunkt, hvor man kommer forbi og prøver kjoler til den store guldmedalje, og man får sin kjole gratis med hjem, siger Lene Laursen.

Et givende arbejde

Hun har været med i Kirkens Korshær i nu 7 år.
– Det er et fantastisk sted at arbejde. Det er utroligt at få lov til at være en del af det her arbejde, hvor man gør en forskel for andre mennesker. Det er så givende, og man møder så mange skønne børn og voksne, siger hun.

 

Læs om fantastiske oplevelser og events