Blokhus
imported

Klar med stort program til Blokhus Efterårsfestival

Hæslige havhekse, zombier, vild wrestling og kool kartofler. Efterårsferien bliver fantastisk i Blokhus.

Tekst: Presse – Foto: Poul Nymark

Traditionen tro byder Blokhus Efterårsfestival på både sjove og (u)hyggelige aktiviteter for hele familien i uge 42. Erhvervsforeningen Destination Blokhus præsenterer nemlig igen i år et spændende efterårsprogram med flere end 100 aktiviteter – der passer til alle aldre.

Programmet byder både på gamle kendinge og nye, sjove oplevelser.

En fortryllende aften i Blokhus

Til at skyde Efterårsfestivallen godt i gang vil der, mandag den 17. oktober, være fortryllende oplevelser for både store og små. Når mørket falder på sænker (u)hyggen sig over Blokhus.

I teltet på Blokhus Torv kan man først på aftenen opleve ild, farver og brag til AAU’s store kemishow, hvor entre købes i døren.

Det populære havhekseløb er naturligvis også at finde på programmet denne aften. De onde havhekse og grusomme pirater har rottet sig sammen om at plyndre og overtage Blokhus. Deltag i det (u)hyggelige opgaveløb og hjælp med at finde bogstaverne og det magiske ord, som kan tænde Blokhuskanonen og beskytte byen. Havhekseløbet starter på torvet fra kl. 18.00.

Samme aften kan man dekorere (u)hyggelige sten i teltet, blive sminket med ansigtsmaling, tilberede heksefingre over bål, lave store magiske sæbebobler eller blive fortryllet af den talentfulde tryllekunstner Nikolaj. På scenen er der koncert med Ulrik Music, kendt fra Romhandleren og i pausen spreder orientens mystik sig, når en af Danmarks bedste mavedansere går på scenen. Den magiske aften slutter traditionen tro af med et kæmpe fyrværkerishow på Blokhus Strand kl. 21.15.

Blokhus efterårsfestival

Kan du løbe fra sultne Zombier?

Det populær Zombie Fun Run er naturligvis også tilbage. Sidste år deltog næsten 700 personer i det skræmmende familieløb som foregår i Gateway Blokhus efter mørkets frembrud. Løbet, der arrangeres i samarbejde med PGU Runners, afholdes i år onsdag den 19. oktober. Hver løber udstyres med 3 liv (stofhaler), som sultne zombier forsøger at stjæle på den 2,5km lange familierute. De løbere som “overlever” modtager et sejt diplom som præmie. Zombie Run kan være lidt skræmmende, så det anbefales at børn løber sammen med voksne. Der er rift om pladserne, så husk at booke hjemmefra.

Blokhus efterårsfestival

Blokhus Smadredag

En anden total sej aktivitet der i år pryder programmet, er Blokhus Smadredag.
Dansk Pro Wrestling indtager teltet fredag i efterårsferien med et underholdende og hårdtslående show, hvor fire professionelle wrestlere kæmper om titlen som Blokhus Wrestling Champion. Efter hvert show kan både børn og voksne komme op i ringen og lære seje tricks og teknikker af de dygtige wrestlere.

Kool Kartofler

Efterårsferien blev i gamle dage kaldt kartoffelferien, hvor børn fik fri, så de kunne hjælpe med at grave kartofler op. Ude i skoven kan man sammen med de søde frivillige onsdag den 19. oktober prøve kræfter med sjove kartoffelaktiviteter. Lav eksempelvis dine egne kartoffelpandekager, udforsk din kreative side med kartoffeltryk, eller hvad med at lave dine egne kartoffelchips? Det finder sted på Gateway-pladsen.

En anden Blokhus-klassiker er det store kartoffelløb, hvor 100 nummererede bagekartofler gemmes i Blokhus, ved Gatewaypladsen og i Hune. Finder man en kartoffel kan den byttes til en præmie hos Ny Form i Blokhus.

Som noget nyt i år er der endnu en kartoffelaktivitet på programmet. Alle hverdage kan du tage på jagt efter Hr. Kool Kartoffel, den sejeste kartoffel i kartoffelrækkerne. Hr. Kool gemmer sig ude hos erhvervet i Blokhus eller Hune. Er du den første til at finde ham, og aflevere ham ved kassen, vinder du dagens fede præmie. Hver dag offentliggøres et lokations-billede af ham på Blokhus.dk’s Facebookside. Jagten er gået ind – hvem finder først Hr. Kool Kartoffel?

Efterårssjov for de mindste

For familiens mindste er der sjov og ballade hele ugen.

Torsdag i uge 42 sørger klovnen Happy for et sturt, sturt show, når han byder indenfor i teltet til en børnevenlig Cirkus- og Jongleringsforestilling med efterfølgende workshop. Har man glemt frokosten denne dag, kan man i pausen deltage i Blokhus Mesterskab i Flødebollespisning. Her gælder det selvfølgelig om at spise flest flødeboller.

Børnenes Rekorddag udfordrer til en dyst i fire små og underholdende konkurrencer søndag den 16. oktober, hvor der er mulighed for at vinde en medalje. Har man gemmerne fyldt med børnetøj eller legetøj, er der også mulighed for at gøre en god handel til børneloppemarkedet mandag i ferien.

Som altid vil der i løbet af ugen være forskellige kreative workshops, hvor man kan lave alt fra halloweenmasker til traditionel græskarudskæring sammen med byens frivilligkorps.

Anderæs

Natur og Kultur

Områdets helt særlige og smukke natur med skov, den brede hvide strand og det brusende Vesterhav danner også rammen om oplevelser i efterårsferien.

Tag f.eks. et forfriskende morgenbad i Vesterhavet sammen med badeklubben Søstjernerne hver morgen klokken 08.00, hop på MTB og udforsk området med Saltum Trim, Spil lasergame og se hvem der er den bedste skarpskytte eller hvad med at tage med vandreklubben Fodslaw på en skøn efterårsvandring på ukendte stier?

Biologerne Badass Biology inviterer på skovtur, hvor skovens forunderlige verden kan opleves gennem lup eller hvad med at lede efter rav på stranden? Torsdag er der mulighed for at dykke ned i den lokale historie med by-guiden Birgit Christensen og til dem der gerne vil forkæle smagsløgene afholdes det populære høstmarked onsdag den 19. oktober.

Høstmarked

Alt i alt er der lagt op til en efterårsferie med masser af sjove og (u)hyggelige aktiviteter – som passer til alle aldre. Herudover byder ugen også på Anderæs, Hoppedag i teltet, Snapchat opgaveløb, guidede ture og meget meget mere som kan ses i det fulde efterårsprogram.

Det bliver bestemt ikke kedeligt at holde efterårsferie i Blokhus!

> Læs hele programmet fra Efterårsfestival i Blokhus 2022

 

Læs om fantastiske oplevelser og events